Γαλάζια Πατρίδα: Προκλήσεις στο Αιγαίο – Ξεκίνησε η τουρκική «πρόβα πολέμου» - OlaDeka

Γαλάζια Πατρίδα: Προκλήσεις στο Αιγαίο – Ξεκίνησε η τουρκική «πρόβα πολέμου»

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας«Γαλάζια Πατριδα»,με 102 τουρκικά πλοία στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, και τη Μαύρη Θάλασσα.

Η άσκηση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην ιστορία της Τουρκίας. Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι «ο στόλος μας είναι έτοιμος για την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα», σημειώνοντας ότι θα γίνει «ταυτόχρονα σε τρεις θάλασσες», εννοώντας το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Από σήμερα μέχρι και τις 8 Μαρτίου που θα διαρκέσει η άσκηση, θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά, ενώ θα συμμετέχουν 102 πολεμικά πλοία όλων των ειδών, 20 μαχητικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα, δυνάμεις πεζοναυτών και βατραχανθρώπων καθώς και τμήμα της ακτοφυλακής.

Παράλληλα, θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά οι πύραυλοι Cirit και Umtas τα οποία είναι τούρκικης προελεύσεως.

Και ο Χουλουσί Ακάρ στην άσκηση

Τη «Γαλάζια Πατρίδα» θα παρακολουθεί αυτοπροσώπως ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μέσα από τουρκική φρεγάτα. Ο Τούρκος υπουργός συνέχισε να προκαλεί δηλώνοντας τη Δευτέρα , «έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και του δικαίου μας στην 462 χιλιάδων τ.χλμ. Γαλάζια πατρίδα μας», αναφερόμενος στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. «Δεν θα έχουν καμία τύχη βήματα που δεν συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία. Σε αυτά τα μέρη που ανέφερα, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria