ΚΛΟΠΗ ΠΡΟΒΑΤΩΝ: ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ - OlaDeka

ΚΛΟΠΗ ΠΡΟΒΑΤΩΝ: ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Πεζοί μετέφεραν οι δράστες τα πρόβατα από τις μονάδες μέχρι την Οξυά Καστοριάς – Τι τους σταμάτησε

Επικοινωνήσαμε με τους κτηνοτρόφους των περιοχών Βαρικό Φλώρινας και Γκούρα Κλεισούρας όπου τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας εκλάπησαν αιγοπρόβατα από τις μονάδες τους.

Ο Κ.Α. συγγενής της οικογένειας που διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα στην Γκούρα, μας είπε ότι τις νυχτερινές ώρες – ξημερώματα Δευτέρας 9 Νοεμβρίου, οι κτηνοτρόφοι αντιλήφθηκαν ότι για αρκετή ώρα τα τσοπανόσκυλα γαύγιζαν έντονα, αλλά υπέθεσαν ότι μπορεί να έχει πλησιάσει αρκούδα ή κάποιο άλλο άγριο ζώο που δικαιολογούσε την αντίδραση των σκυλιών η οποία δεν ήταν ασυνήθιστη. Οι δράστες πρέπει να ήταν «της δουλειάς» και ήξεραν πως να μεταχειριστούν τα τσοπανόσκυλα ή τα χτύπησαν με τέτοιο τρόπο που αυτά φοβήθηκαν.

Μετέφεραν τα πρόβατα πεζοί από την περιοχή Νταούλι της Κλεισούρας με κατεύθυνση δυτικά, ακολουθώντας δασικό δρόμο κάτω από το βουνό «Σιουμπρέτσι» (από εκεί περνά και ο αγωγός του TAP) με σκοπό προφανώς να τα οδηγήσουν στα Ελληνο – Αλβανικά σύνορα. Ο Κ.Α. αναφέρει ότι τα δικά τους ζώα δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες μεγάλες αποστάσεις και κάποια στιγμή φαίνεται ότι «αρνούνταν» να συνεχίσουν.

Η άποψη του κ. Ιορδάνη, δεύτερου παθόντος κτηνοτρόφου από το Βαρικό ήταν πως μετά την καταγγελία που έκαναν στην Αστυνομία στις 07:00 το πρωί, οι δράστες αντιλήφθηκαν τον ισχυρό κλοιό που ανέπτυξε άμεσα η Ελληνική Αστυνομία και τρομαγμένοι εγκατέλειψαν τα ζώα σε περιοχή πλησίον της Οξυάς Καστοριάς. Κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε την αστυνομία και έτσι βρέθηκαν τα ζώα.

Ο δεύτερος παθών δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η άμεση και έγκαιρη αντίδραση της αστυνομίας ήταν καταλυτική και μάλλον έκοψε τον «τσαμπουκά» του κυκλώματος τα μέλη του οποίου δύσκολα θα αποφασίσουν να δράσουν ξανά στην περιοχή μας. «Μπορεί βέβαια να επιλέξουν άλλη περιοχή» συμπλήρωσε ο Βαρικιώτης κτηνοτρόφος. Τα πρόβατα που εκλάπησαν από τον πρώτο κτηνοτρόφο στην Γκούρα, ήταν 20 και βρέθηκαν όλα. Ο δεύτερος από τα 30 που του έκλεψαν, βρήκε τα 23. «Κάποια που δεν ακολούθησαν τη διαδρομή επειδή δεν μπορούσαν, όπως μια κατσίκα με το μικρό της, μπορεί να χάθηκαν μέσα στο δάσος και αφού οι κλέφτες δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο για να τα μεταφέρουν τα παράτησαν και συνέχισαν μέχρι την Οξυά με τα υπόλοιπα ζώα»

Εντύπωση προκαλεί το θράσος των δραστών που ενήργησαν σαν να βρίσκονταν στο σπίτι τους χωρίς κανένα ίχνος φόβου. Να σημειώσουμε ότι πολλοί κτηνοτρόφοι είναι ταυτόχρονα και κυνηγοί και διαθέτουν κυνηγετικά όπλα. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει ένα πιθανό μελλοντικό συμβάν, με έναν βιοπαλαιστή κτηνοτρόφο που αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι εισβάλλουν στον χώρο του, χτυπούν τα σκυλιά του και κλέβουν τα πρόβατα του…

Ας ελπίσουμε ότι το συμβάν δεν θα επαναληφθεί.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria