Έκλεψαν 60 περίπου πρόβατα από το Βαρικό και την Γκούρα Κλεισούρας - OlaDeka

Έκλεψαν 60 περίπου πρόβατα από το Βαρικό και την Γκούρα Κλεισούρας

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΡΑΣΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ

Οργανωμένη ζωοκλοπή διαπράχθηκε την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου από αγνώστους στην περιοχή μας. Οι δράστες σύμφωνα με τις πληροφορίες του oladeka.com ήταν γνώστες των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της περιοχής και πιθανολογείται ότι προέβησαν αρχικά σε προεπισκόπηση αυτών. Στην συνέχεια, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών της Δευτέρας, χτύπησαν σε δύο διαφορετικές κτηνοτροφικές μονάδες, μία στο Βαρικό Φλώρινας και άλλη μία σε έναν κοντινό οικισμό στην περιοχή «Γκούρα» της Κλεισούρας Καστοριάς.

Αφού «ψέκασαν» με ειδικό ναρκωτικό σπρέι πρόβατα και σκυλιά, φόρτωσαν 60 περίπου ζώα με ευκολία σε φορτηγό και ξεκίνησαν προφανώς για τα Ελληνο – Αλβανικά σύνορα.

Λόγω όμως της δήλωσης της κλοπής από τους παθόντες, η αστυνομία ενέτεινε τα μέτρα ασφαλείας και ελέγχου σε όλη την περιοχή με αποτέλεσμα αυτό να γίνει «αισθητό» στους δράστες οι οποίοι, αποφάσισαν ακολούθως να ξεφορτώσουν και να εγκαταλείψουν τα πρόβατα στην περιοχή του Πολυκέρασου όπου και βρέθηκαν την Τρίτη το απόγευμα.

Εκτιμάται ότι η υπόθεση μπορεί να περιλαμβάνει οργανωμένη σπείρα με Έλληνες και Αλβανούς ως μέλη, οι οποίοι κλέβουν ζώα που στη συνέχεια περνάνε τα σύνορα.

Το συμβάν θα πρέπει να θέσει σε επαγρύπνηση τους κτηνοτρόφους μας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria