«Φρενάρουν» οι πωλήσεις της βιομηχανίας alfa - OlaDeka

«Φρενάρουν» οι πωλήσεις της βιομηχανίας alfa

Κάμψη πωλήσεων το 2017 μετά από μια πενταετία ισχυρής ανάπτυξης εμφανίζει η βιομηχανία ζύμης alfa ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ Α.Ε.Β.Ε, η οποία από τον Ιούνιο του 2017 διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Κύπρου.

H διοίκηση της εταιρείας αν και εκτιμούσε ότι το 2017 οι ρυθμοί ανάπτυξης της θα διατηρηθούν πάνω από το 7%, οι πωλήσεις της τελικά υποχώρησαν κατά 2,4% και διαμορφώθηκαν στα 28,31 εκατ. ευρώ, από 29,01 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ κάμψη σημείωσαν και τα EBITDA τα οποία μειώθηκαν σε 2,91 εκατ. ευρώ, έναντι 4,57 εκατ. ευρώ το 2016. Σημαντική ήταν και η μείωση των καθαρών κερδών της τα οποία κατήλθαν στα 1,30 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρών κερδών 2,255 εκατ. ευρώ το 2016, μειωμένα κατά 42,5%.

Η εταιρεία alfa, 100% Ελληνική επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε από τον Αθανάσιο Κουκουτάρη  στην Κοζάνη, όπου και διατηρεί τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις έκτασης 14.000 τ.μ., απασχολώντας 312 άτομα μόνιμο προσωπικό,  έχει ως βασικούς πυλώνες την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ποιότητα και ασφάλεια.

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της τόσο στην αγορά της Ελλάδας, όπου αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο της κατεψυγμένης ζύμης,  όσο και στο εξωτερικό, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης της εταιρείας, οι επενδύσεις κατευθύνονται στην επέκταση και βελτίωση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και ανέρχονται για την διετία 2017-2018 σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τα προϊόντα της alfa εξάγονται σε περισσότερες από 35 χώρες στην Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Ασία. Με τις εταιρίες που έχουν ήδη συσταθεί στην Αμερική, τη Σερβία και τη Ρουμανία, η διεθνής επέκταση της alfa γίνεται με πολύ καλούς ρυθμούς.

Οι πωλήσεις εξωτερικού, με βάση τα στοιχεία του 2016, αυτή την στιγμή αποτελούν το 27% περίπου του τζίρου και στόχος είναι τα 2020 να τριπλασιαστεί η αξία τους.

Σήμερα, η alfa κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά τροφίμων, ακολουθώντας τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

Σημαντική είναι η συνεισφορά της εταιρείας στην Κοζάνη και την ελληνική οικονομία, καθώς η alfa επιλέγει ελληνικές πρώτες ύλες και απασχολεί ελληνικό εργατικό δυναμικό.

Ειδικότερα την τελευταία πενταετία, η alfa έχει καταβάλει περισσότερα από 11,6  εκατ. ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και 21,85 εκατ. ευρώ σε μισθοδοσία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria