Γλυκό ψυγείου Σοκολάτα Καραμέλα - OlaDeka

Γλυκό ψυγείου Σοκολάτα Καραμέλα

Ένα φανταστικό, ανάλαφρο και δροσερό γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα σοκολάτας, ζαχαρούχο γάλα και βάση κέικ. Μια απλή και εύκολη συνταγή του Δημ. Μιχαηλίδη, όπου το βίντεο που τη συνοδεύει θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το τέλειο γλύκισμα που θα το απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας πίνοντας το καφεδάκι σας αλλά και που θα το σερβίρετε και στους καλεσμένους σας σε ειδικές περιστάσεις. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. έτοιμο κέικ ανάμεικτο σοκολάτα/βανίλια, σε μακρόστενη φόρμα
  • 100 ml σιρόπι (50 ml νερό + 50 γρ. ζάχαρη)
  • 1 κουτί (395 γρ.) καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (υπάρχει έτοιμο της “Royal” στα μεγάλα Σ.Μ.)
  • 1 φακελάκι Κρέμα Στιγμής Σοκολάτα
  • 400 ml γάλα πλήρες
  • 350 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • φουντούκια χοντροκομμένα για την επιφάνεια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε 50 ml νερό και 50 γρ. ζάχαρη και τα βράζετε για 2 λ περίπου από την ώρα που θα πάρουν βράση. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Κόβετε το επάνω “φουσκωμένο” μέρος του κέικ ώστε να γίνει “επίπεδο” και το υπόλοιπο το κόβετε οριζόντια σε 3 ομοιόμορφα μέρη. Τα τοποθετείτε σε ένα αντίστοιχο μακρόστενο ταψί που να τα χωράει κατά μήκος (20×30 εκ. περίπου). Αν απαιτηθεί κόβετε το κέικ περιμετρικά, προκειμένου να “καθήσει” καλά στη βάση του ταψιού.
  3. Με ένα πινέλο αλείφετε όλο το κέικ με το σιρόπι. Από πάνω ρίχνετε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη σοκολατένια κρέμα στιγμής.
  4. Ρίχνετε σε ένα μπολ το φακελάκι με τη σκόνη σοκολάτας στιγμής και τα 400 ml γάλα και τα χτυπάτε με το σύρμα όσο χρόνο προτείνεται στις οδηγίες τις συσκευασίας. Ρίχνετε την έτοιμη κρέμα σοκολάτας πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που “να στέκεται”. Στρώνετε ομοιόμορφα τη σαντιγί σε όλη επιφάνεια του γλυκού σας πάνω από τη κρέμα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και το… απολαμβάνετε.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria