Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου - OlaDeka

Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου

Ένα υπέροχο, δροσερό γλύκισμα με λίγα υλικά, με μπισκότα, αφράτη κρέμα με μασκαρπόνε και σαντιγί γαρνιρισμένο με σταγόνες σοκολάτας. Μια πανεύκολη συνταγή (προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα απλό, γρήγορο, εύκολο και δροσερό γλύκισμα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιπτώσεις.

Υλικά συνταγής

  • 900 γρ. μαλακό τυρί κρέμα μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 230 γρ. σαντιγί έτοιμη (ή φτιάξτε σπιτική)
  • 2 πακέτα (450 γρ.) μπισκότα πτι μπερ
  • ½ φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε σε ένα μπολ το τυρί μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κανέλας και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αφρατέψει καλά το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.
  2. Ρίχνετε σταδιακά μέσα στο μπολ τη μισή σαντιγί (τα 115 γρ.) και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ ή σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με διάσταση βάσης 23×33 εκ. περίπου και στρώνετε στη βάση του μια στρώση μπισκότων, το ένα δίπλα στο άλλο. Σπάστε κάποια από τα μπισκότα στη μέση ή στα τέσσερα, προκειμένου να καλύψετε τυχόν κενά στη στρώση.
  4. Απλώνετε πάνω από τα μπισκότα το μισό μείγμα μασκαρπόνε,  πάνω από το μασκαρπόνε άλλη μια στρώση μπισκότα και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε. Τελειώνετε στρώνοντας την υπόλοιπη σαντιγί πάνω από τα μπισκότα. Πασπαλίζετε το γλυκό σας με τις σταγόνες σοκολάτας και επιπλέον ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Σημείωση: Μπορείτε να αυξήσετε τη ποσότητα ζάχαρης άχνης που θα βάλετε στη κρέμα μασκαρπόνε αν σας αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις.

ξθξθξθ

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria