Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΡΟΥΧΩΝ ΣΕ ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - OlaDeka

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΡΟΥΧΩΝ ΣΕ ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Τα συνθετικά υλικά φέρνουν περιβαλλοντική καταστροφή την οποία θα πληρώσουν οι μελλοντικές γενιές»

Με αφορμή την επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου το oladeka.com δημοσιεύει απόσπασμα συνέντευξης που έχει δώσει ο επίσημος επισκέπτης της χώρας μας σχετικά με τις ολέθριες περιβαλλοντικές συνέπειες της τελευταίας μόδας των συνθετικών που αφορά ακόμη και στον κλάδο της γούνας.

Δείτε τι δήλωσε ο πρίγκιπας της Ουαλίας στο περιοδικό The Australian Financial Review Magazine:

«Η στροφή από τα φυσικά υλικά σε συνθετικές ίνες στη βιομηχανία ένδυσης είναι μια περιβαλλοντική καταστροφή την οποία θα πληρώσουν οι μελλοντικές γενιές», προειδοποιεί ο πρίγκιπας Κάρολος.

«Η στροφή από φυσικές ίνες όπως το μαλλί στις συνθετικές ίνες κατά την κατασκευή ρούχων είναι μια περιβαλλοντική καταστροφή που οι μελλοντικές γενιές θα πληρώσουν εάν οι σημερινές τάσεις (της μόδας) δεν αλλάξουν», δήλωσε ο πρίγκιπας Κάρολος σε αποκλειστική συνέντευξη με το περιοδικό The Australian Financial Review Magazine.

Ένας υποστηρικτής για το περιβάλλον και την οικολογία, ο πρίγκιπας Κάρολος συμφώνησε στη σπάνια συνέντευξη για να συζητήσει τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της βιομηχανίας μόδας, καθώς και τις ανησυχίες του για το Great Barrier Reef, για το τεύχος Απριλίου του AFR Magazine.

Ερωτηθείς για την προέλευση της υποστήριξής του για περιβαλλοντικά αίτια, o Πρίγκιπας Κάρολος απάντησε:

«Αυτό που με ενέπνευσε να αρχίσω τη διαδικασία της προσπάθειας να ευαισθητοποιηθώ για τη σημασία της βιωσιμότητας (σ.σ. κυρίαρχο αφήγημα της IFF για τη γούνα) ήταν να παρακολουθήσω τη μαζική εγκατάλειψη, στη δεκαετία του 1960 και του 1970, πολλών δοκιμασμένων παραδοσιακών τεχνικών και προσεγγίσεων. Με άλλα λόγια…το μωρό πετάχθηκε μαζί με τα νερά του λουτρού του, με ολοένα και πιο έντονες συνέπειες όπως είδαμε.

Έτσι έχω περάσει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μου προσπαθώντας …να φέρω πίσω το μωρό. – Και επιμένω σε αυτό επειδή με απασχολεί βαθύτατα η δηλητηριώδης κληρονομιά που αφήνουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας και προσπαθούμε να επενδύσουμε στο μέλλον τους υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους την επείγουσα ανάγκη να δουλέψουν αρμονικά με τη φύση και όχι ενάντια της.»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria