Για γέλια ή για κλάματα; Υποτιμάνε την νοημοσύνη των Καστοριανών

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΙ, ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΣΙΡΚΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ. ΤΟΥΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ…

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Για γέλια ή για κλάματα; Υποτιμάνε την νοημοσύνη των Καστοριανών

Μετά την επιτυχημένη χθεσινή παρουσίαση για την χρηματοδότηση των μεταπτυχιακών ΤΕΙ – ΑΕΙ, ξεκίνησε ένα άτακτο λεφούσι το οποίο με την πρώτη ματιά μοιάζει ανομοιογενές αλλά με μια πιο προσεκτική προσέγγιση καθιστά βεβαία την κοινή σκοπιμότητα: Την αλλαγή ατζέντας.

Επίθεση για τους Αναργύρους, αμφισβήτηση για το φυσικό αέριο, αφαίρεση ενός εκατομμυρίου από τον…κορβανά της Καστοριάς , «απαγωγή» και κρύψιμο του αντιπερειφεριάρχη…Μόνο για το μαζούτ του Σαρωνικού δεν απέδωσαν ευθύνες στον Καρυπίδη!

Κάποια άλλη μπήκε φουριόζα στο αμφιθέατρο δηλώνοντας: «Άντε τώρα και με τον Καρυπίδη, όλα αυτός τα έκανε! Τώρα θα δείτε, θα τον ξεφτιλίσω!»

Αναρωτιέστε τι έκανε μετά; Κάθησε σαν κοτούλα και κακάριζε μελωδικά.

Οι κομπορρημοσύνες και οι snipers είχαν έναν στόχο: Το Θόδωρο Καρυπίδη. Έπρεπε να αλλάξει η ατζέντα.

Ένα από τα ποιο γελοία ήταν η διασπορά ασυνάρτητου κειμένου, που μιλούσε για υφαρπαγή ενός εκατομμυρίου ευρώ από το ποσό της εταιρικής ευθύνης του TAP που δικαιούται η Καστοριά, για να αποδωθεί στα μεταπτυχιακά!

Η αλήθεια είναι μία και δεν είναι λάστιχο: Το συνολικό ποσό σε τιμές δημοσίου που αφορά στην εταιρική ευθύνη του TAP για όλη τη Δυτική Μακεδονία είναι 7.000.000 ευρώ. Από αυτά (το σύνολο) αφαιρείται το 1 εκ των μεταπτυχιακών. Είναι ποσό που δίνει ο TAP προς διαχείριση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συγκεκριμένα για τα μεταπτυχιακά. Και βέβαια έχει ανακοινωθεί ένα ποσό «μαξιλαράκι» που μπορεί να προσεγγίσει τα 5 εκ για το συνολικό πρόγραμμα.

Εκτός αυτού, από πέρσι έχει πει ο Περιφερειάρχης ότι το μεγαλύτερο μερίδιο από αυτό το ποσό (κοντά στα 5.250.000 ευρώ) θα οδηγηθούν στον νομό Καστοριάς.

Δείτε ΕΔΩ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια