Ο TAP θα σταματήσει στα στενά της Κλεισούρας αν δεν αλλάξει η προκλητική πολιτική - OlaDeka

Ο TAP θα σταματήσει στα στενά της Κλεισούρας αν δεν αλλάξει η προκλητική πολιτική

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΜΠΟΔΙΟ

Η πρώτη πραγματική απειλή στα χρονικά της Ελλάδας για το project του αγωγού φυσικού αερίου της κοινοπραξίας του TAP παίρνει σάρκα και οστά στα στενά της Κλεισούρας Καστοριάς. Ο πρώην ιστορικός καποδιστριακός δήμος αδικείται σφόδρα από τις μέχρι τώρα διαδικασίες οι οποίες μετά την εμπεριστατωμένη έρευνα του oladeka.com αποδεικνύει ότι η περίφημη «προτεραιότητα» που αναγράφεται στην απόφαση του δήμου Καστοριάς με θέμα την εταιρική ευθύνη του TAP, για τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός,  μένει στα χαρτιά και δεν έχει καμιά ουσιαστική αξία από τη στιγμή που TAP, περιφέρεια και δήμος σφυρίζουν αδιάφορα στα καθημερινά ερωτήματα πολιτών και δημοσιογράφων για τις λίστες με τίτλους έργων και τεράστια ποσά που «κλειδώνουν» σε μεταπτυχιακά, πολιτιστικά κέντρα, ιδιωτικά αρχοντικά και μελέτες τηλεθέρμανσης για την Καστοριά και το Άργος που ταυτόχρονα αιτούνται και φυσικό αέριο! Το μπαλάκι και η καυτή πατάτα περνά από τα χέρια του ενός στον άλλο υπεύθυνο και κανείς δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του απέναντι στην αδιαπραγμάτευτη και δίκαιη απαίτηση της Κλεισούρας.

Αυτό που δεν τόλμησαν οι υπόλοιποι κάτοικοι όλων των άλλων περιοχών απ όπου διέρχεται ο TAP, θα εκραγεί σε ένα φυσικό πέρασμα «κλειδί». Αν συνεχιστούν οι μέχρι τώρα μεθοδεύσεις, ο αγωγός TAP θα κολλήσει στην περιοχή «κλεις των ορέων», το «το κλειδί των βουνών» όπως λέγεται ότι είναι η φράση από την οποία προέκυψε το όνομα Κλεισούρα.

Κάτοικοι ετεροδημότες και ομογενείς από κάθε γωνιά του πλανήτη στέλνουν αγωνιστικούς χαιρετισμούς και εκδηλώνουν την οργή τους για την προσβλητική και άδικη συμπεριφορά των αρμοδίων απέναντι στην ιδαίτερη πατρίδα τους.

Τα αστεία τελειώσανε! Μας υποτίμησαν και πίστεψαν ότι θα μας κοροιδέψουν! Ο TAP δεν περνά από τα στενά της Κλεισούρας αν δεν αλλάξει η προκλητική πολιτική απέναντι στην Κλεισούρα η οποία διαθέτει στο έργο 5,2 χιλιόμετρα διαδρομής για την διέλευση του αγωγού.

Αύριο στην ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ μετά τις 10.30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη λαϊκή συγκέντρωση μετά το φιάσκο της διαδικασίας για ανταποδοτικά έργα με χρήματα της εταιρικής ευθύνης της κοινοπραξίας TAP.

Αν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας με τα συγκεκριμένα έργα, αν δεν ξεκαθαρίσει άμεσα και εγγράφως δήμος και TAP το τοπίο, δεν θα αφήσουμε τον αγωγό να περάσει από την ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ» δήλωσε πριν από λίγο στο oladeka.com ο πρώην Δήμαρχος ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ Αχιλλέας Ευαγγέλου ο οποίος συμμετέχει με τους κατοίκους και φορείς στην λαϊκή αυριανή συνέλευση όπου θα παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria