Απόβαση τουρκικών καφέ- ζαχαροπλαστείων - OlaDeka

Απόβαση τουρκικών καφέ- ζαχαροπλαστείων

Τουρκικό καφέ και παγωτό, μπακλαβά και τα υπόλοιπα πολίτικα γλυκά ταψιού θα σερβίρει στη χώρα μας η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ και ζαχαροπλαστείων της Τουρκίας. Ο λόγος για τη Mado, που τις επόμενες μέρες ετοιμάζεται να ανοίξει δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, θέτοντας τις βάσεις για να επεκταθεί στα Βαλκάνια. Τα Mado Cafe, με 308 καταστήματα στη γειτονική χώρα αλλά και διεθνώς, φιλοδοξούν να εισάγουν ένα διαφορετικό είδος καφεζαχαροπλαστείου στην Eλλάδα. Προσφέρουν 30 και πλέον ποικιλίες του ντοντουρμά, του τουρκικού παγωτού, ενώ έχουν στον κατάλογό τους τον μπακλαβά και τα υπόλοιπα γλυκά ταψιού, σαλέπι, μαζί με τα γνωστά ροφήματα, ενώ θα σερβίρουν και πρωινό.

Το ενδιαφέρον της για τη Θεσσαλονίκη καλλιεργήθηκε και ενισχύθηκε από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος. Στόχος της τουρκικής αλυσίδας είναι να αποκτήσει σύντομα παρουσία τόσο στην Αθήνα όσο και σε δημοφιλή τουριστικά ελληνικά νησιά, στοχεύοντας στις σημαντικές ροές επισκεπτών που φιλοξενεί η χώρα μας κάθε χρόνο. Η Mado Europe θα ανήκει σε πέντε Τούρκους επιχειρηματίες. Τέσσερις επενδυτές έχουν τοποθετηθεί στην επέκταση του ομίλου στις αραβικές χώρες και στη μητρική Mado.

Oι πέντε μέτοχοι επενδύουν αρχικά γύρω στα 650.000 ευρώ για το άνοιγμα των δύο καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, με δύο καταστήματα. Η αλυσίδα καφέ και παγωτού Mado αποτελεί σύμβολο στη γειτονική χώρα. Το κεντρικό εργοστάσιο βρίσκεται στην πόλη Kαχραμανμαράς στη νότια Τουρκία, που θεωρείται η πατρίδα του ντοντουρμά, του τουρκικού παγωτού με το οποίο η αλυσίδα έχει ταυτίσει το όνομά της. Ξεκίνησε από ένα μικρό κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη και έχει ήδη επεκταθεί στο Ντουμπάι, στη Σαουδική Αραβία, στην Κύπρο, στην Αυστραλία, στο Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria