ΑΓΓΕΛΗΣ: Ο TAP δεν έχει στη λίστα του τα έργα της Κλεισούρας - OlaDeka

ΑΓΓΕΛΗΣ: Ο TAP δεν έχει στη λίστα του τα έργα της Κλεισούρας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ

 Είναι εντυπωσιακή η συμμετοχή των Κλεισουριωτών ανα τον κόσμο στα social media όπου κοινοποιούν σχολιάζουν και δίνουν δυναμικό παρόν στην ανάρτηση του καλέσματος της λαϊκής συνέλευσης της Κυριακής.

Αυτό συμβαίνει προφανώς λόγω του δίκαιου αιτήματος απέναντι σε κάθε αυτοδιοικητικό βαθμό και τους υπόλοιπους φορείς που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, κάτι που έχει «ζεστάνει» τα αίματα.

Σε ερώτηση που θέσαμε σήμερα στον δήμαρχο Καστοριάς μας απάντησε και μας επιβεβαίωσε ότι ο TAP ο οποίος είναι και ο τελικός χρηματοδότης – κριτής των προτάσεων, δεν έχει στα αρχεία του τις συγκεκριμένες προτάσεις που έκανε η Κλεισούρα. Παρά μόνο το γενικό κείμενο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου το οποίο αναφέρει τα εξής:

apofash

 

Ο δήμαρχος Καστοριάς εξήγησε ότι τα έργα της Κλεισούρας αναφέρονται στην παράγραφο Α) όπου αναφέρεται ότι οι προτάσεις των κοινοτήτων από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός τίθενται σε πρώτη προτεραιότητα. Από την άλλη όμως εμείς δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο για τον οποίο αφού οι προτάσεις αυτές είναι σε προτεραιότητα, κρύβονται μέχρι στιγμής από τον TAP και δεν αναφέρονται ρητά, με σαφήνεια, ονομαστικά και αυτολεξεί όπως κατατέθηκαν από τον εκπρόσωπο της Κλεισούρας κ. Χρήστο Γάκη:

tilethermansh

diavivasi-eishghshs

1-2-protaseis

 

Αντιθέτως βλέπουμε προτάσεις που ανήκουν σε δημοτικές ενότητες από τις οποίες ΔΕΝ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ Ο TAP, να ποζάρουν ονομαστικά με σαφήνεια και με ξεχωριστό τρόπο στο πρακτικό της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που έχει στα χέρια της η περιφέρεια και ο TAP.

Για να μην μιλήσουμε ξανά για το δελτίο τύπου και τις δεύτερες λίστες με τα ποσά:

325814196-Δελτι-ο-Τυ-που-για-τη-συνα-ντηση-στην-Περιφε-ρεια-Δυτικη-ς-Μακεδονι-ας-σχετικα-με-τον-αγωγο-ΤΑΠ-Δ… by Petros Smixiotis on Scribd

1.600.000 κύριε δήμαρχε μόνο για το πολιτιστικό κέντρο της πόλης της Καστοριάς απ όπου βέβαια δεν περνά ούτε συρύγγιο του TAP όχι αγωγός! 1.600.000!!! Που θα βρεθούν τα κονδύλια κύριε δήμαρχε για τα έργα που έχετε σε προτεραιότητα (αλλά τα κρύβετε στις αποφάσεις)  όταν ήδη έχετε μοιράσει την «πίτα» και όλοι μαζί παίζουμε στο θέατρο του παραλόγου; Μας είπατε ότι σας άρεσε η πρόταση τηλεθέρμανσης της Κλεισούρας στα πρότυπα της Ανάβρας Μαγνησίας και ότι αν δεν φτάσουν τα λεφτά του TAP θα κάνει το έργο ο δήμος!

Αφήστε κύριε δήμαρχε, στείλτε πρώτα καμιά λάμπα φωτισμού που χρειάζεται να αλλαχτεί στο χωριό και μετά μιλάμε για έργα τέτοιας δυναμικής. Για αυτό σας το ξαναλέμε: Η Καστοριά θα βρει πολλούς τρόπους χρηματοδότησης και για πολιτιστικά κέντρα και για οτιδήποτε άλλο, η παραμελημένη και ορεινή Κλεισούρα έχει μοναδική ευκαιρία τώρα. Με αυτό που δικαιούται. Τα ανταποδοτικά του TAP ο οποίος τα προσφέρει για περιοχές όπως η Κεισούρα και όχι όπως η Καστοριά.

Τέλος σας αναφέρω αυτό που σας είπα και στο γραφείο σας. Κάποτε η κοινωνία της Κλεισούρας είχε άλλη μορφή. Οι οικογένειες είχαν παππούδες, γιαγιάδες, παιδιά και εγγόνια. Η αλυσίδα της ανάληψης υποχρεώσεων της καθημερινότητας ανανεώνονταν όπως και οι γενιές. Σήμερα ο πληθυσμός του χωριού αποτελείται από άτομα της τρίτης ηλικίας στην συντριπτική του πλειοψηφία. Και συνεχώς γηράσκει. Πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις σκληρές καθημερινές εργασίες που απαιτούν οι άγριες και δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή;

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι που θα βοηθήσει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αυτών των ανθρώπων; Δεν σας συγκινεί καθόλου αυτή η παράμετρος; Δεν ζητούμε ελεημοσύνη, δεν θα παραμερίσουμε όμως και τα δικαιώματα μας. Ούτε την αξιοπρέπεια μας. Δεν θα παρατήσουμε τους ανθρώπους που ηρωικά και στοϊκά επιμένουν και συντηρούν το χωριό. Θα τα βρείτε σκούρα και εσείς και οποιοσδήποτε μας αγνοήσει στη συγκεκριμένη προειδοποίηση.

Αν δεν πράξουν αυτά που πρέπει όλοι όσοι αποτελούν τον κύκλο που συμβάλλει στις αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, ο αγωγός μάλλον θα ψάξει άλλη διαδρομή, εκτός των ποτισμένων με αίμα εδαφών της μαρτυρικής Κλεισούρας.

Αίμα αθώων θυμάτων που σκόρπισαν οι Τούρκοι και μετά οι Γερμανοί. Και σκεπτόμενοι το ζοφερό παρελθόν αναρωτιόμαστε: Τι συμβαίνει; Τον μαγνήτη της αδικίας έχουμε;

Για να μην κάνουμε λοιπόν μαύρους παραλληλισμούς, προχωρήστε σε πράξεις που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Δώστε μας απλά αυτά που δικαιούμαστε. Και αφήστε τα άλλα προγράμματα (Leader κλπ) για τα έργα των περιοχών που δεν εντάσονται στα κριτήρια και τους όρους της εταιρικής ευθύνης του TAP.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ:

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria