NAFA - Το ρεζουμέ της δημοπρασίας Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016 - OlaDeka

NAFA – Το ρεζουμέ της δημοπρασίας Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αγοραστική συμπεριφορά των Ελλήνων αγοραστών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε σήμερα  η πρώτη δημοπρασία της περιόδου για το δημοπρατήριο της NAFA στο Τορόντο του Καναδά.

Και αυτό γιατί παρά την μικρή σχετικά συμμετοχή των αγοραστών (περίπου 250), σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, διαπιστώνεται μία καλή αγοραστική συμπεριφορά, αν αναλογιστεί κανείς την μεγάλη κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο που διέρχεται ο κλάδος της γούνας.

Οι αγοραστές που συμμετέχουν στην δημοπρασία έχουν εκμεταλλευτεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πραγματικά ελκυστικές τιμές των δερμάτων, ιδιαίτερα δε αυτά της υψηλής ποιότητας που προσφέρει το δημοπρατήριο της NAFA, προχωρώντας σε πολύ καλές ποσοτικά αγορές, επενδύοντας σημαντικά στην επιχείρησή τους. Άλλωστε, είναι γεγονός ότι η κρίση γενικά μπορεί να δώσει ευκαιρίες για μελλοντικές επενδύσεις, κάνοντας στοχευμένες αγορές. Κάτι τέτοιο σαφώς και συμβαίνει και στον κλάδο της γούνας, και ιδιαίτερα στα δημοπρατήρια, όπου οι  τιμές της πρώτης ύλης είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ίσως οι χαμηλότερες της τελευταίας 20ετίας, κάτι που από μόνο του αποτελεί πρόκληση και μοναδική ευκαιρία για αγορές. Και το σίγουρο είναι ότι αυτοί που διαθέτουν κεφάλαια επένδυσαν σε σημαντικές αγορές και ιδιαίτερα στην ποιότητα. Υπάρχουν πολλά συγκριτικά παραδείγματα για να αντιληφθεί κάποιος τις συγκριτικές διαφορές των δερμάτων, αλλά ένα και μόνο αρκεί, όπως δέρματα υψηλής ποιότητας που προσφέρει το δημοπρατήριο της NAFA και που είχαν αγγίξει στο πρόσφατο παρελθόν τα 170 $, σήμερα στο.. σφυρί είναι μέχρι και 50 $!!!

Στην δημοπρασία συμμετείχαν περίπου 250 αγοραστές εκ των οποίων 25 Έλληνες, με κύριους αγοραστές την Κορέα, την Κίνα, την Ελλάδα κ.α., ενώ η συνολική προσφορά αποτελούνταν από 4 εκ. δέρματα, ωστόσο, όμως οι πωλήσεις δεν ήταν 100%.

Η Ελλάδα κέρδισε τις εντυπώσεις

Από τα αξιοσημείωτα της δημοπρασίας ήταν ότι η Ελλάδα παρά την μικρή συμμετοχή της ήταν αυτή που στην κυριολεξία ’’έκλεψε’’ τις εντυπώσεις. Οι Έλληνες γουνοποιοί απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι παρά τα σοβαρά προβλήματα ο κλάδος η Ελληνική γουνοποιία δηλώνει ‘’παρών’’ στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα. Οι Έλληνες αγοραστές εκμεταλλεύτηκαν τις ελκυστικές τιμές και απέκτησαν σημαντικές ποσότητες των κορυφαίων δερμάτων στον κόσμο, τα BlackNAFA, με ιδιαίτερη προτίμηση στα αρσενικά όπου και κυριάρχησαν. Η ποιότητα των δερμάτων της NAFAκαθώς και το δυναμικό marketingπρόγραμμα ολοκληρωμένης υποστήριξης που προσφέρει στους πελάτες της, είναι η βασικότερη αιτία που οι Έλληνες γουνοποιοί εξακολουθούν να εμπιστεύονται και να επιλέγουν τα προϊόντα της NAFA. Παρά τις δύσκολες συγκυρίες που διέρχεται ο κλάδος της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε όλους τους τομείς επεξεργασίας της γούνας, η NAFAθα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και θα εξακολουθεί να προσφέρει δέρματα υψηλής ποιότητας.

Σε Καστοριανά χέρια το top lot Black NAFA males

Επίσης, πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαδικασία των δύο κορυφαίων Top-Lotείχε η Ελλάδα με την Καστοριανή εταιρεία EGO GOUP – ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ να αποκτάει το top lot Black NAFA males, προς 600 $, της φάρμας ZimbalMink, ενώ διεκδίκησε και το top lot Black NAFA Females.

Hπρώτη ημέρα περιλάμβανε την προσφορά σε θηλυκά δέρματα στα είδη Pastel (130.000), Black (370.000), Mahogany (250.000) και 130.000 pastel αρσενικά, όπου τα blackNAFA πουλήθηκε το 77% με μ.ο. τα 31,45 $, τα Mahogany το 65% (μ.ο. 26,61 $), τα Pastel 79% (μ.ο. 33,76 $) και τα pastelM 50% (μ.ο. 44,57 $), με κύριους αγοραστές την Κορέα, την Κίνα με καλή υποστήριξη από την Ελλάδα.

Η δεύτερη ημέρα περιλάμβανε την προσφορά αρσενικών δερμάτων Black (370.000), Mahogany (250.000) και Pearl (325.000), όπουπουλήθηκαν κάτω από έντονο ανταγωνισμό με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στις αγορές με καλή υποστήριξη από την Κίνα. Τα blackNAFA πουλήθηκε το 93% (μ.ο. 40,02 $), τα Mahogany το 66% (μ.ο. 37,06 $) με την Κίνα να είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής, με εξαιρετικά υψηλή υποστήριξη από την Ελλάδα.

Η τρίτη ημέρα περιλάμβανε την προσφορά Demi Brown Female (500,000), (Blue Iris 87,000), (Sapphire 80,000) και Silverblue (200,000), όπου τα τα Demi Brown Female πουλήθηκαν περίπου το 70%. Η τέταρτη και τελευταία ημέρα περιλάμβανε την προσφορά Demi Brown Male 500,000, White 305,000, όπου τα Demi πουλήθηκαν πάνω από το 60% με ελαφρά πτώση τιμών, τα White Μ-F το 50%.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι, το Top Lot της Violet Mink – Female αγοράστηκε από τον Καστοριανό Broker Μιχάλη Βογιατζή για την εταιρεία Via Cappella, της Μόσχας, Ρωσία για $ 150. Παράγεται από Zimbal.

Τέλος, το δημοπρατήριο της NAFA εκφράζει την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους τους  αγοραστές που συμμετείχαν σε αυτήν την δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, οι οποίοι στήριξαν και εμπιστεύτηκαν για μία ακόμη φορά τα προϊόντα μας και τους εύχεται καλές δουλειές.

Η επόμενη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5 με 11 Απριλίου 2016 (ημερομηνίες επιθεώρησης 31 Μαρτίου – 4  Απριλίου)

Σχετικά άρθρα

 

ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΣ ΤΗΣ NAFA ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ

Δημοπρασία NAFA : Άγγιξε το top- lot στα Βlack ΝAFA females η Καστοριανή εταιρεία EGO GROUP – ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοπρασία NAFA – 31 Ιανουαρίου 2016

Στην EGO GROUP – ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ το Top-Lot Βlack ΝAFA males

Απίστευτα ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρουσία των Ελλήνων στην Δημοπρασία της NAFA στο Τορόντο του Καναδά !

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria