Αντώνης Τσάκωνας στο λαϊκό γλέντι των Κ.Ο. Εορδαίας του ΚΚΕ: “Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό για το ΚΚΕ” - OlaDeka

Αντώνης Τσάκωνας στο λαϊκό γλέντι των Κ.Ο. Εορδαίας του ΚΚΕ: “Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό για το ΚΚΕ”

kke glentri 003

 

Περίσσεψαν οι ευχές και το κέφι στο λαϊκό γλέντι που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις Εορδαίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του κόμματος, εκδήλωση που έδωσε στα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ ευκαιρία για μια ανάπαυλα και διασκέδαση μέσα στα Χριστούγεννα.

Καλωσόρισμα στον κόσμο απηύθυνε το μέλος του Γραφείου Περιοχής του ΚΚΕ, Αντώνης Τσάκωνας, εξαπολύοντας ταυτόχρονα στην ομιλία του επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «το ΚΚΕ δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι δυστυχώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο σύστημα που υποτίθεται ότι την πολεμά και  το πολεμάει». Καθώς, «μέτρο το μέτρο, νόμο το νόμο, μέρα με τη μέρα ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά που δεν τελείωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς σερβίρει το ένα μετά το άλλο τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων.»

«Τα Χριστούγεννα του 2015 ήρθαν, όμως δεν ήρθε τίποτα από όσα ο ΣΥΡΙΖΑ έταζε. Αντίθετα ήρθε οριζόντια η μείωση των συντάξεων λόγω των αυξήσεων στις εισφορές υγείας και έπεται συνέχεια. Γιατί η μεγάλη σφαγή στο ασφαλιστικό, η σφαγή των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και οι μειώσεις παροχών για ασφαλισμένους, συνταξιούχους ανέργους, παλιούς και νέους εργαζόμενους, είναι ήδη έτοιμες ή εφαρμόζοντα για όλα τα ταμεία για εργαζόμενους, αγρότες, ΕΒΕ», ανέφερε το στέλεχος του ΚΚΕ και τόνισε: «Το ΚΚΕ το δήλωσε ότι το ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου».

Σχεδιάζουν να ψηφίσουν το νέο νόμο για το ασφαλιστικό μέσα στο Γενάρη, είπε ο ομιλητής και πρόσθεσε πως χρειάζεται «σύσσωμη αντίδραση από την εργατική τάξη, τους αγρότες, του εμποροβιοτέχνες με κοινό μέτωπο, ενιαία πάντα, να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη του λαού μας, γιατί πρέπει να τους σταματήσουμε δυναμικά, όχι με ακόμα μία απεργία, αλλά με απεργιακό σεισμό, ξεσηκωμό του λαού μας.»

Δήλωσε επίσης ότι οι κομμουνιστές είναι βαθειά πεπεισμένοι ότι «υπάρχει λύση στις σημερινές συνθήκες, με λαϊκή συμμαχία κόντρα στο ραγιαδισμό και την μοιρολατρία. Ότι ο εργαζόμενος λαός μπορεί να ζήσει καλύτερα, όπως πρέπει, όπως του αξίζει σήμερα με βάση τις δυνατότητες που έχει η κοινωνία μας.»

Αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη συγκρότησης και ισχυροποίησης της κοινωνικής συμμαχίας, στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, λέγοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση να αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων. «Να δυναμώσουν η οργάνωση, η μαχητικότητα, το αγωνιστικό πνεύμα της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, κόντρα στην υποταγή του λαού στους παλιούς και νέους διαχειριστές της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

2 kke glentri 014kke glentri 018

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria