Αθλητική ανασκόπηση: 12 στιγμές από τους 12 μήνες του 2015 - OlaDeka

Αθλητική ανασκόπηση: 12 στιγμές από τους 12 μήνες του 2015

αρχείο λήψης (5)

Λαμπερά και “σκοτεινά”, συγκινητικά, ευχάριστα, δυσάρεστα και… αυστηρά! Αυτά είναι τα δώδεκα… αθλητικά “πέπλα” της χρονιάς που μας αποχαιρετάει. Το NewsIt ξεχώρισε τις πιο δυνατές στιγμές κάθε μήνα στην Ελλάδα και τον κόσμο, χειροκρότησε τον κορυφαίο Ελληνα αθλητή του 2015 και άκουσε προσεκτικά και με θαυμασμό το δυνατό και αισιόδοξο μήνυμα του Ερίκ Αμπιντάλ.

Ιανουάριος

Ο πρώην μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού και του Αρη, Ρόι Τάρπλεϊ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 50 χρόνων, μη μπορώντας να ξεπεράσει τα προβλήματα στο συκώτι του.

a6e2c6a6-4bf1-4655-a969-9e8b71fa969a_RoyTarpley

Φεβρουάριος

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας, της οποίας ο κατήφορος δεν σταμάτησε, καθώς λίγους μήνες αργότερα κατετάγη τελευταία στον όμιλο των προκριματικών του Euro.

ΦΩΤΟ NewsportsΦΩΤΟ Newsports
Mάρτιος

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε το νέο αθλητικό νόμο, με πρόστιμα έως και 25.000.000 ευρώ και αποκλεισμούς των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΦΩΤΟ EurokinissiΦΩΤΟ Eurokinissi

Απρίλιος

Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού νίκησε 10-9 τη Σαμπαντέλ και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, μέσα στον Πειραιά. Το Νοέμβριο κατέκτησε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

ΦΩΤΟ EurokinissiΦΩΤΟ Eurokinissi

Μάιος

Ο μήνας… φόρεσε “ερυθρόλευκα”. Ο Ολυμπιακός έκανε το νταμπλ στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ αγωνίστηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στη Ρεάλ, αλλά έχασε 78-59.

ΦΩΤΟ EurokinissiΦΩΤΟ Eurokinissi

Ιούνιος

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε μια μαγική χρονιά με… τρεμπλ, καθώς κατέκτησε το Champions league κόντρα στη Γιουβέντους, την οποία νίκησε στον τελικό του Βερολίνου, 3-1.

ΦΩΤΟ ΑΠΕΦΩΤΟ ΑΠΕ
Ιούλιος

O Zιλ Μπιανκί δεν άντεξε… Δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή κι εξέπνευσε μετά το δυστύχημα που είχε στην πίστα της Σουζούκα, πριν από περίπου 9 μήνες.

Αύγουστος

Η Ελλάδα της ομαδικότητας! Η Εθνική εφήβων στο μπάσκετ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η “γαλανόλευκη” των ανδρών στο πόλο στέφθηκε “χάλκινη” παγκόσμια πρωταθλήτρια.

ΦΩΤΟ EurokinissiΦΩΤΟ Eurokinissi

Σεπτέμβριος

Ο Ολυμπιακός νίκησε για πρώτη φορά στην Αγγλία, έπειτα από 13 απόπειρες! Επικράτησε 3-2 της Αρσεναλ στη φάση των ομίλων του Champions League, στο Λονδίνο.

Οκτώβριος

Ο πρωταθλητής των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας τρίτωσε… το χρυσό. Μετά το Ευρωπαϊκό του Μονπελιέ και τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού, στέφθηκε και πρωταθλητής κόσμου στη Γλασκώβη.

Νοέμβριος

Στις 21 Νοεμβρίου δεν είδαμε ποδόσφαιρο, αλλά το ντέρμπι της… ντροπής, στη Λεωφόρο. Ο αγώνας Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός δεν διεξήχθη λόγω σοβαρών επεισοδίων.

Δεκέμβριος

Τον αποκλεισμό των Μισέλ Πλατινί και Ζεπ Μπλάτερ από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τα επόμενα οκτώ χρόνια, ανακοίνωσε η FIFA, λόγω εμπλοκής τους σε οικονομικά σκάνδαλα.

ΦΩΤΟ ΑΠΕΦΩΤΟ ΑΠΕ

Το πρόσωπο της χρονιάς

Λευτέρης Πετρούνιας

ΦΩΤΟ ΑΠΕΦΩΤΟ ΑΠΕ
Η δήλωση της χρονιάς

Ερίκ Αμπιντάλ: Ο καρκίνος δεν τα κατάφερε μ’ εμένα!

ΦΩΤΟ Eurokinissi

πηγή: newsit

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria