Ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Με την εθελοντική αιμοδοσία του Σαββάτου - OlaDeka

Ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Με την εθελοντική αιμοδοσία του Σαββάτου

1

 

Την τράπεζα αίματος που δημιούργησε πριν τρία χρόνια ενίσχυσε ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, με την 6η εθελοντική αιμοδοσία του πραγματοποίησε στη στέγη του το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών- Αιμοπεταλιοδοτών “Σταγόνα Ελπίδας” και το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ κατόπιν σχετικής ενημέρωσης έγινε και λήψη στοματικού επιχρίσματος για τη δωρεά μυελού των οστών.

sofia toumanidou

Ικανοποιημένη από την εθελοντική αυτή δράση που στοχεύει στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου που δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια, δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας, Σοφία Τουμανίδου, επισημαίνοντας ότι η πρώτη δράση αιμοδοσίας κάθε έτους γίνεται συμβολικά στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, γι’ αυτό άλλωστε και ο σύλλογος αντέδρασε με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη. Εξέφρασε τις ευχαριστίες της στα μέλη και στους φίλους του συλλόγου που συμμετείχαν στην εθελοντική αυτή δράση κι απηύθυνε παρότρυνση προς όλα τα νέα παιδιά να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, που ίσως να το χρειαστούν αύριο και οι ίδιοι.

kostas vomvas

Η αιμοδοσία αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με κοινωνικές ομάδες και πολιτιστικούς συλλόγους, μετά από σχετική ενημέρωση, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου “Σταγόνα Ελπίδας” Κώστας Βόμβας, επισημαίνοντας ότι η ενημέρωση που προηγείται φέρνει και αποτέλεσμα, προκειμένου να υπάρχει μια σταθερή ροή αιμοδοτών για να καλύπτονται οι ανάγκες των νοσοκομείων Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο του Ν. Κοζάνης σε αίμα και για συγγενείς των ίδιων των αιμοδοτών, αλλά και για ανθρώπους που χρειάζονται σε τακτική βάση αιμοπετάλια.

Ταυτόχρονα, επισήμανε, κατόπιν ενημέρωσης λήφθηκε από εθελοντές αιμοδότες δείγμα για τον μυελό των οστών ώστε να γίνουν δωρητές μυελού των οστών για να σωθούν συνάνθρωποί μας που πάσχουν από λευχαιμίες.

IMG_4973 2

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria