ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ: Ξεσπαθώνει για τις αποδοχές των “Γενικών Γραμματέων της ΔΕΗ” – Και ζητά προσλήψεις εδώ και τώρα - OlaDeka

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ: Ξεσπαθώνει για τις αποδοχές των “Γενικών Γραμματέων της ΔΕΗ” – Και ζητά προσλήψεις εδώ και τώρα

adamidis gior

 

Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα των ημερών για τους μισθούς 700 στελεχών και εργαζομένων της ΔΕΗ που οι αποδοχές τους είναι αντίστοιχες με αυτές των γενικών γραμματέων υπουργείων (μικτά 4.750 €), δίνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, επισημαίνοντας ότι αφ’ ενός το ποσό αυτό δεν αφορά τις καθαρές τους αποδοχές και αφ’ εταίρου ότι πρόκειται για σκληρά εργαζόμενους που εργάζονται καθημερινά αμέτρητες υπερωρίες, καλύπτοντας τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει η επιχείρηση.

Ο κ. Αδαμίδης μιλώντας ειδικότερα στον «Π» ανέφερε κατ’ αρχήν πως δεν έχουν βάση τα δημοσιεύματα για μισθούς ύψους 4.750 ευρώ σε εργαζόμενους της ΔΕΗ, καθώς «μετά τις περικοπές μισθών που επέφεραν οι μνημονιακοί  νόμοι ο καθαρός μισθός στελεχών και τεχνικού προσωπικού της επιχείρησης, μαζί με τις υπερωρίες,δεν υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ καθαρές αποδοχές το μήνα.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εξηγεί ότι οι αποδοχές αυτές αφορούν κατ’ αρχήν «στελεχιακό δυναμικό της ΔΕΗ που είναι υποχρεωμένα να βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο στη διάθεση της επιχείρησης, χωρίς να δικαιούνται έξτρα υπερωριακή απασχόληση, καθώς και τεχνικό προσωπικό στους σταθμούς και τα ορυχεία της ΔΕΗ και στα δίκτυα μεταφοράς (εναερίτες) με 30 χρόνια προϋπηρεσία, που είναι υποχρεωμένο να εργάζεται 12 και 15 ώρες ημερησίως για να καλύψει τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ.» Σημείωσε μάλιστα πως «ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει στη σύνταξη χιλιάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης δεν γίνονται προσλήψεις, με αποτέλεσμα να είναι τέτοια η έλλειψη προσωπικού που να μην μπορούν να επανδρωθούν πολλά μηχανήματα και σε πολλά πόστα αντί να δουλεύουν τρία άτομα στη βάρδια να δουλεύουν μόλις δύο άτομα, με τον κίνδυνο ατυχήματος που μπορεί να συνεπάγεται αυτό».

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι η κατάσταση αυτή, η μη ανανέωση δηλαδή του προσωπικού «έχει ως αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων της ΔΕΗ να ανέρχεται στα 50 χρόνια, αλλά και να χάνεται τεχνογνωσία καθώς δεν προσλαμβάνεται νέο προσωπικό στο οποίο να μεταλαμπαδευτεί η τεχνογνωσία.

«Η ΔΕΗ αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από τουλάχιστον 5.000 νέες προσλήψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης κι επισήμανε κάτι που είχε αναφέρει και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Σεπτέμβρη στην περιοχή μας. Ότι, «δεν επιτρέπεται στη ΔΕΗ να προσλάβει το προσωπικό που έχει ανάγκη, με αποτέλεσμα να δίνονται σε εργολάβους εργασίες που θα έπρεπε να τις κάνει η ίδια η ΔΕΗ, ενώ την ίδια ώρα οι ανταγωνιστές της επιχείρησης είναι ελεύθεροι να προσλαμβάνουν όταν θέλουν και όσο προσωπικό έχουν ανάγκη.»

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria