Οι πρώτοι 3D printers για φαγητά - OlaDeka

Οι πρώτοι 3D printers για φαγητά

Οι πρώτοι 3D printers για φαγητά [CES 2014]

Η αμερικανική εταιρεία 3D Systems παρουσίασε στη CES 2014 τους πρώτους πιστοποιημένους και έτοιμους για επαγγελματική χρήση 3D printers για φαγητό (μετά τον 3D printer για pizza για το οποίο ακολουθεί ρεπορτάζ και video). Οι δύο 3D printers ονομάζονται ChefJet και ChefJet Pro και προς το παρόν
μπορούν να κάνουν χρήση πολλών και διαφόρων συστατικών όπως σοκολάτα γάλακτος, βανίλια, μέντα, μήλο, κεράσι και καρπούζι.

Η διαφορά των δύo 3D printers έγκειται στον όγκο του φαγητού που μπορούν να κατασκευάσουν (ο Chefjet περιορίζεται σε μικρές κατασκευές όπως κυβάκια ζάχαρης και διακοσμητικά για τούρτες ενώ ο ChefJet Pro μπορεί να εκτυπώσει και μεγάλες δημιουργίες με διαστάσεις μέχρι 10 x 14 x 8 ίντσες) και στο πλήθος των χρωμάτων που μπορούν να αποδώσουν (ο ChefJet ένα χρώμα ενώ ο ChefJet Pro πολλά).

Οι δύο εκτυπωτές αναμένεται να κυκλοφορήσουν κατά το δεύτερο μισό του έτους στις τιμές των $5000 και $10.000 αντίστοιχα. Δείτε το σχετικό video:

)

Η πρώτη 3D printed pizza είναι γεγονός! [Video]

Μία νέα εταιρεία ονόματι Natural Machines από τη Βαρκελώνη ανέπτυξε έναν επαναστατικό 3D printer που αντί για ρούχα και ηλεκτρονικά εξαρτήματα κατασκευάζει φαγητά.

Ένα από αυτά είναι και η pizza που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα και η οποία δε διαφέρει σε τίποτα -τουλάχιστον εμφανισιακά- από μια χειροποίητη pizza. Για την τρισδιάστατη εκτύπωση ο 3D printer Foodini ξεκινά από τη ζύμη αντλώντας την σε σχήμα σπιράλ και συνεχίζει κατά τον ίδιο τρόπο με τη σάλτσα (τα υλικά προστίθενται στο τέλος).

Εκτός από pizza ο εκπληκτικός 3D printer μπορεί να κατασκευάσει μπισκότα, σοκολάτες, ζυμαρικά και πολλές άλλες νοστιμιές. Δείτε τον σε δράση στο παρακάτω video:

)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria