Δέκα μυστικά για απώλεια βάρους, χωρίς δίαιτα! Και θα μπείτε εύκολα στο φόρεμα της Πρωτοχρονιάς…

Αρχική » Διάφορα » Δέκα μυστικά για απώλεια βάρους, χωρίς δίαιτα! Και θα μπείτε εύκολα στο φόρεμα της Πρωτοχρονιάς…

Δέκα μυστικά για απώλεια βάρους, χωρίς δίαιτα! Και θα μπείτε εύκολα στο φόρεμα της Πρωτοχρονιάς...

Ο Βρετανικός Σύλλογος Διατροφής BANT μοιράζεται διατροφικά μυστικά, για να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά χωρίς δίαιτα και στερήσεις.

Δείτε ποιες είναι οι συμβουλές που μας δίνουν οι ειδικοί για να χάσουμε το περιττό βάρος χωρίς κόπο…

1. Στοπ στην καταμέτρηση θερμίδων!
Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να ακούμε το σώμα μας και να μην περιοριζόμαστε στον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουμε. Σημασία έχει η ποιότητα των τροφών και όχι η αυστηρή μέτρηση των μερίδων.
2. Στροφή στις τροφές καφέ χρώματος.
Τα λευκά ζυμαρικά και το λευκό ψωμί μάς παρέχουν πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά που διασπώνται γρήγορα σε ζάχαρη. Το αποτέλεσμα είναι να πεινάμε συνεχώς και να επιζητούμε ενέργεια.
3. Περισσότερος ύπνος…
Η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην υπερκατανάλωση και μάλιστα μας κάνει να επιζητούμε τη ζάχαρη και τις παχυντικές τροφές. Ο ύπνος συμβάλλει σημαντικά στην καλή υγεία και την απώλεια βάρους.
4. Μη φοβάστε τα λιπαρά!
Υπάρχουν καλά λιπαρά και κακά λιπαρά. Τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και βοηθούν στη διαδικασία καύσης του λίπους. Στα καλά λιπαρά περιλαμβάνονται το ψάρι, το αβοκάντο και οι ανάλατοι ξηροί καρποί. Αντιθέτως, τα κακά λιπαρά βρίσκονται στα γλυκά και τα αρτοσκευάσματα με συντηρητικά.
5. Πέντε με έξι γεύματα την ημέρα.
Οι διατροφολόγοι συνιστούν να καταναλώνουμε τρία πλήρη γεύματα και δύο με τρία σνακ κάθε μέρα. Με τον τρόπο αυτό, λαμβάνουμε τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε και έχουμε ενέργεια όλη μέρα.
6. Πολλές πρωτείνες.
Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση του οργανισμού και είναι το βασικό συστατικό που κρατά μακριά την πείνα και τις λιγούρες.
7. Σωστή διαχείριση του στρες!
Το στρες επηρεάζει τη λειτουργία των ορμονών, επιβραδύνει το μεταβολισμό και κάνει το σώμα να αποθηκεύει περισσότερο λίπος.
8. Συνετή κατανάλωση καφείνης…
Πρέπει να περιορίζουμε να καφεϊνούχα ροφήματα στη μία μερίδα την ημέρα. Διεγερτικά όπως ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά δίνουν πρόσκαιρη τόνωση και στη συνέχεια ρίχνουν απότομα τα επίπεδα ενέργειας.
9. Συστηματική γυμναστική.
Η σωματική άσκηση συμβάλλει στην καλή υγεία, την αυξημένη ενέργεια και την καλή διάθεση. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από μικρά βήματα, όπως ένας περίπατος ή τρέξιμο στο πάρκο.
10. Μην παραλείπετε γεύματα…
Το σώμα χρειάζεται να αναπληρώνει τακτικά τα αποθέματα ενέργειας. Εάν παραλείπουμε ένα γεύμα, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μειώνονται απότομα και αισθανόμαστε έντονη κόπωση και πείνα.


Πηγή: onmed.gr
Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial