Μηλιός: Λαγοί των επόμενων μέτρων ο Κουβέλης και το κόμμα του - OlaDeka

Μηλιός: Λαγοί των επόμενων μέτρων ο Κουβέλης και το κόμμα του

«Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ»

«Λαγό» των νέων μέτρων χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός τον Φώτη Κουβέλη με μια σκληρή ανακοίνωση που θυμίζει παλαιότερες συγκρούσεις του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Σύμφωνα με τον κ.Μηλιό, όπως ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποτέλεσε «λαγό» του δεύτερου Μνημονίου, έτσι και ο Φώτης Κουβέλης περιγράφεται ως «λαγός των επόμενων μέτρων και τίποτα περισσότερο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία τόσο έντονη σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Αριστερά είχε λάβει χώρα την επομένη των εκλογών του περασμένου Μαϊου όταν και στελέχη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήριζαν «Καρατζαφέρη της Αριστεράς» τον Φώτη Κουβέλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ.Μηλιού:

Η τρικομματική κυβέρνηση και πρώτοι ο κ. Κουβέλης και το κόμμα του (καθώς ο κ. Βενιζέλος είναι πια ένας κομπάρσος χωρίς ίχνος αξιοπιστίας), αυτοί που έχουν συμφωνήσει στο μεγαλύτερο πακέτο περικοπών από την αρχή της κρίσης (9 δις. μόνο μέσα στο 2013 με άγνωστο τελικό ύψος), εμφανίζονται τώρα ως «προστάτες της εργατικής τάξης». Παριστάνουν ότι απορρίπτουν τα επιπλέον διαρθρωτικά μέτρα που υποτίθεται ότι «ζητάει η τρόικα». Προωθούν μια πολιτική που επιχειρεί να μετατρέψει τον μισθό σε φιλανθρωπικό επίδομα φτώχειας, και συγχρόνως υποδύονται το ρόλο του αντιρρησία. Το χρέος όμως δεν είναι βιώσιμο ούτε με αυτά τα μέτρα, όπως πλέον συνομολογούν ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ. Το σχεδιαζόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους, όπως και το προηγούμενο, θα συνδυάζεται αναγκαστικά με ακόμα σκληρότερα μέτρα από τα σημερινά. Έτσι, όπως ο κ. Σαμαράς ήταν «αντιμνημονιακός αγωνιστής» ενάντια στο μνημόνιο Ι, για να αποδειχθεί ότι ήταν ο «λαγός» του μνημονίου ΙΙ, τώρα ο κ. Κουβέλης και όσοι από το κόμμα του τον ακολουθήσουν ως το τέλος αυτής της θλιβερής πορείας, είναι μόνο «λαγοί» των επόμενων μέτρων και τίποτα περισσότερο.

Ο λαός, όμως, δε θα τους κάνει τη χάρη να συνεχίσουν την εξαθλίωσή του. Με τη μαζική παρέμβασή του θα κατορθώσει να αποτρέψει την ψήφιση των μέτρων και θα ρίξει την τρίτη και τελευταία μνημονιακή κυβέρνηση, ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή των μνημονίων με την κυβέρνηση της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει την αντίσταση του λαού στα νέα μέτρα που υπονομεύουν το μέλλον του.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria