Δημοσκόπηση: Το 48% εκτιμά ότι θα οδηγηθούμε σύντομα σε εκλογές, ενώ το 46% σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει για 1-2 χρόνια. - OlaDeka

Δημοσκόπηση: Το 48% εκτιμά ότι θα οδηγηθούμε σύντομα σε εκλογές, ενώ το 46% σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει για 1-2 χρόνια.

Διχασμένη φαίνεται να είναι η κοινή γνώμη στην πρώτη μετεκλογική έρευνα.

Δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάζεται στον «Επενδυτή» του Σαββάτου, δείχνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών αποδέχεται την τρικομματικήκυβέρνηση, ωστόσο
διαφωνεί ως προς τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού εγχειρήματος και τη στρατηγική εξόδου από την κρίση.

Η τηλεφωνική πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3-4 Ιουλίου 2012 σε δείγμα 801 πολιτών άνω των 18 ετών.

Το 57% των ερωτηθέντων εκφράζεται θετικά απέναντι στην κυβέρνηση. Την ίδια ώρα όμως, το 48% εκτιμά ότι θα οδηγηθούμε σύντομα σε εκλογές, ενώ το 46% σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει 1-2 χρόνια.

Μοιρασμένο εμφανίζεται το εκλογικό σώμα ως προς το Μνημόνιο, με το 48% να θέλει άμεση καταγγελία και το 48%, τήρηση και μελλοντική βελτίωση.
Ειδικότερα, οι ερωτηθέντες 18-34 ετών σε ποσοστό 66% ζητούν την καταγγελία του Μνημονίου, ενώ οι ερωτηθέντες άνω των 65 ετών σε ποσοστό 67% την τήρηση και μελλοντική βελτίωση.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης (66% θετική γνώμη, 30% αρνητική) και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς (52% θετική γνώμη, 48% αρνητική).

Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι ερωτηθέντες ως προς τον Αλέξη Τσίπρα (από 49% η θετική και η αρνητική γνώμη).

Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές από θετικές γνώμες: Πάνος Καμμένος (53% αρνητική άποψη, 44% θετική) Ευάγγελος Βενιζέλος (65% αρνητική, 34% θετική), Νίκος Μιχαλολιάκος (74% αρνητική, 20% θετική) και Αλέκα Παπαρήγα (80% αρνητική άποψη, 19% θετική).

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria