GUARDIAN Το νέο ελληνικό νόμισμα - OlaDeka

GUARDIAN Το νέο ελληνικό νόμισμα

Η συζήτηση σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κυριαρχεί και αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης.

Σειρά έχει ο Guardian με ένα πιο εναλλακτικό θέμα που σατιρίζει την τρέχουσα αστάθεια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, “η Ελλάδα θα μπορούσε σύντομα να οδηγηθεί σε μια έξοδο από την Ευρωζώνη.

Η Βρετανική εταιρεία De la Rue που εκδίδει χαρτονομίσματα για πάνω από 150 χώρες, προετοιμάζεται για μια πιθανή εισαγωγή της δραχμής αλλά δεδομένου ότι ο εξοπλισμός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, έχει καταστραφεί, θα τους πάρει μήνες για να έχουν αποτέλεσμα”.

Οπότε, η εφημερίδα σε συνεργασία με τέσσερις καλλιτέχνες προτείνουν κάτι πιο ευφάνταστο το οποίο θα χρησιμοποιούν οι Έλληνες προσωρινά…

Στίβεν Κόλλινς (Stephen Collins): Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα.

Τζόναθαν Τζόουνς (Jonathan Jones): Αυτό δεν είναι 20 ευρώ. Επηρεασμένος από τον γνωστό πίνακα του Μαγκρίτ “Αυτό δεν είναι μια πίπα” θέλει να στείλει το μήνυμα που παραπέμπει στον Πλάτωνα και σε έναν… φιλοσοφικό τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να μεταλλαχθεί.

Ρόμπ Ράιαν (Rob Ryan): Πιο σκληρός ο συγκεκριμένος σκιτσογράφος, ζωγραφίζει έναν Αχιλλέα με ένα βέλος στη φτέρνα και ένα ωμέγα που είναι το τελευταίο γράμμα της Αλφαβήτα και άρα συμβολίζει το… τέλος.

Μπομπ και Ρομπέρτα Σμίθ (Bob and Roberta Smith): Πιο ευρωπαϊκό το μήνυμα του καλλιτεχνικού ζεύγους που χρησιμοποίησαν ένα λογοπαίγνιο με το ερωτηματικό και το γερμανικό μάρκο.

“Κάποτε το ευρώ ήταν γερμανικό μάρκο, τώρα έγινε απλά ερωτηματικό” γράφουν χαρακτηριστικά.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria