Το «non paper» του Γιώργου στον Αντώνη - OlaDeka

Το «non paper» του Γιώργου στον Αντώνη

Έμμεση πρόσκληση για συναίνεση
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, παραδέχτηκε ότι υπάρχει «non paper» που έχει παραδώσει ο πρωθυπουργός στον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης που είχαν πριν από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι “δεν υπάρχει καμία επιστολή, αλλά ένα «non paper» που έδωσε ο πρωθυπουργός στον κ. Σαμαρά” και το οποίο περιελάμβανε προτάσεις της ΝΔ που υλοποιούνται και άλλες που έχουν εξαγγελθεί ή μπορούν να εξεταστούν. Σε ερώτηση αν ανταποκρίθηκε εγγράφως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό επ’ αυτού, ο κ. Μιχελάκης απάντησε αρνητικά, ενώ σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το αν θα υπάρξει νέα συνάντηση των δύο αρχηγών ή θα συσταθεί …
κοινή επιτροπή των δύο κομμάτων, είπε ότι δεν απαντάει σε υποθετικά σενάρια.

Για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι προϋπόθεση για την 5η δόση είναι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ανέφερε: «Να τα βρουν με τον κ. Παπακωνσταντίνου που έχει πει άλλα. Να αποφασίσουν και να μας πουν».

Παράλληλα, επέμεινε στη σταθερή αντιμνημονιακή γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης με Ιρλανδία και Πορτογαλία, αναφέροντας ότι, στην περίπτωση της χώρας της Ιβηρικής, το Μνημόνιο το συζήτησαν μεταξύ τους οι πολιτικές δυνάμεις μετά την πτώση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, ενώ στη χώρα μας, «η κυβέρνηση το έφερε σαν τετελεσμένο γεγονός, χωρίς να το έχει διαπραγματευτεί και να το έχουν διαβάσει οι περισσότεροι υπουργοί».

Για την έκθεση της Τρόικας και την αναφορά της ότι οι προτάσεις της ΝΔ για τα φορολογικά δεν είναι ρεαλιστικές, παρατήρησε ότι “η Τρόικα ζητά αποτελέσματα άμεσα”. Πράγματι, είπε, η πρόταση της ΝΔ χρειάζεται διάστημα μηνών για να αποδώσει και σημείωσε ότι καμία πρόταση για καμία χώρα δεν μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα.”Η πρότασή μας όμως είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσα από την οποία μπορούν να υπάρξουν αυξημένα έσοδα. Δεν θα έχουμε άμεσα, αλλά μεσοπρόθεσμα σημαντικά αποτελέσματα” τόνισε, αναφέροντας ότι οι πρόσθετοι φόροι βαθαίνουν την ύφεση, περιορίζουν τη φορολογητέα ύλη και οδηγούν σε αδιέξοδο.

Επιπλέον, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση της Τρόικας -χωρίς να αναφέρει από ποιους- επικαλούμενος ερώτηση στον Αντώνη Σαμαρά από ξένο ηγέτη σχετικά με το αν η ΝΔ είναι κατά των αποκρατικοποιήσεων. “Πράγματι υπήρξε σκόπιμη παραπληροφόρηση για τις θέσεις της ΝΔ. Δεν γνωρίζω από ποιους” είπε σχετικά.
Πρώτο Θέμα

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria