Κατσίκης στο Sputnik: Οι ΑΝΕΛ μπορούν να αποτρέψουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών - OlaDeka

Κατσίκης στο Sputnik: Οι ΑΝΕΛ μπορούν να αποτρέψουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση πριν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, έως τότε θα συμπορευτούμε ομαλά, δήλωσε στο Sputnik ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης.

Η πΓΔΜ, πέρασε τον πρώτο σκόπελο για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο κοινοβούλιό της και παρότι κανείς δεν μπορεί γνωρίζει πότε ή εάν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στη γείτονα, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται και προς την ελληνική πλευρά.

Η έγκριση της συμφωνίας δεν είναι μια απλή υπόθεση για την Αθήνα. Είναι πάρα πολλά τα θέματα που τα συγκυβερνώντα κόμματα των ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ έχουν διαφωνήσει στο παρελθόν, ωστόσο το Σκοπιανό είναι το μόνο που, όπως φαίνεται, μπορεί να τους οδηγήσει σε πλήρη ρήξη.

Σε δηλώσεις του στο Sputnik, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις που ενδέχεται να πυροδοτήσει η Συμφωνία των Πρεσπών, όταν φτάσει η ώρα να κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως οι ΑΝΕΛ είναι η μόνη δύναμη αποτροπής της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η θέση των ΑΝΕΛ είναι πολλάκις και κατά κόρον εκπεφρασμένη, πάγια τηρούμενη απαρεγκλίτως που συνοψίζεται στα εξής: απόσυρση της εμπιστοσύνης μας από την κυβέρνηση πριν η συμφωνία έρθει για συζήτηση και ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε να επιβεβαιώσουμε και το γεγονός, ότι είμαστε η μόνη δύναμη αποτροπής κύρωσης αυτού του σχεδίου συμφωνίας σε συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατσίκης εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ πέραν του Θανάση Παπαχριστόπουλου που με ξεκάθαρη δήλωσή του τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας.

«Και βεβαίως συνέπεια αυτής της πράξης θα είναι η παράδοση της έδρας του, ώστε να μη δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα με την παρουσία του στην αρραγή και συμπαγή ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», είπε ο κ. Κατσίκης στο Sputnik.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο εύκολη θα είναι η συγκατοίκηση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση τους μήνες που θα μεσολαβήσουν έως ότου φτάσει η μπάλα της Συμφωνίας των Πρεσπών στην εξέδρα της Ελλάδας, ο Κώστας Κατσίκης είπε ότι το κυβερνητικό σχήμα θα συνεχίσει να πορεύεται ομαλά.

«Πριν έξι μήνες μιλήσαμε για άρση εμπιστοσύνης, πριν ένα χρόνο για τη διαφωνία μας με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πέρασε τόσος καιρός και ομαλά πορεύεται το κυβερνητικό σχήμα. Γιατί λοιπόν, ενώ η σχέση και η συνεργασία μας έχει δοκιμαστεί, τους επόμενους μήνες να κινδυνεύουμε να μην έχουμε εξισορροπημένη συνύπαρξη. Δεν καταλαβαίνω γιατί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απέρριψε κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο στήριξης των ΑΝΕΛ σε μια πρόταση μομφής ή δυσπιστίας της ΝΔ. Διευκρίνισε μάλιστα, πως οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρου Τοσουνίδη για το θέμα, είχαν ως στόχο να δώσουν έμφαση στο ότι η αλλαγή πολιτικής της ΝΔ είναι σαν να λέμε ότι «ο ήλιος θα βγει από τη δύση και όχι από την ανατολή».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria