Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας για το επεισόδιο στα Ίμια- Στο ΥΠΕΞ ο τούρκος πρέσβης - OlaDeka

Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας για το επεισόδιο στα Ίμια- Στο ΥΠΕΞ ο τούρκος πρέσβης

Στο ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης- Διάβημα έντονης διαμαρτυρίας σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, προς την Τουρκία για το επικίνδυνο περιστατικό

Στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτριος Παρασκευόπουλος  προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον τούρκο ομόλογό του για τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό στην περιοχή των Ιμίων.

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Τρίτης με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τις διπλωματικές κινήσεις και καθιστά σαφές ότι η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς  δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ ακολουθεί:

Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του.

Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.

Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria