EKTAKTO: Βαριά τραυματισμένος από βομβιστική επίθεση ο Λουκάς Παπαδήμος - OlaDeka

EKTAKTO: Βαριά τραυματισμένος από βομβιστική επίθεση ο Λουκάς Παπαδήμος

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σοβαρά τραυματισμένος από έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε ο πρώην διορισμένος υπουργός της Ελλάδας την περίοδο του δεύτερου μνημονίου, Λουκάς Παπαδήμος.
Συγκεκριμένα η εκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης, στο όχημα του.
Το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξερράγη φάκελος παγιδευμένος με εκρηκτικά.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες αφού στο όχημα επέβαινε και ένα τρίτο άτομο (το οποίο τραυματίστηκε ελαφρά) οι οποίοι μεταφέρονται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου και του οδηγού του.
Ο Λουκάς  Παπαδήμος έχει σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήδη έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό με τραύματα στον θώρακα και στα πόδια και υποβάλλεται σε εξετάσεις στη ΜΕΘ, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν τον Λουκά Παπαδήμο να έχει εισαχθεί στο χειρουργείο σε κρίσιμη κατάσταση αφού αντιμετωπίζει και αναπνευστικά προβλήματα και να έχει διασωληνωθεί!
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Παπαδήμος χειρουργείται στην κοιλιακή χώρα, ενώ φέρεται να έχει τραυματιστεί και στα πόδια.
Το σημείο έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ επιτόπου έχουν σπεύσει 4 πυροσβεστικά οχήματα.
Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι το γεγονός ότι ράγισαν τα αλεξίσφαιρα παράθυρα του αυτοκινήτου, ενώ έχουν ανοίξει και οι αερόσακοι.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο τραυατισμός προήλθε απο παγιδευμένο φάκελο.
Τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν. Πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.
«Είμαστε σοκαρισμένοι. Να ευχηθώ να πάνε όλα καλά με τον κ. Παπαδήμο. Καταδικάζουμε απερίφραστα το συμβάν» ήταν το πρώτο σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.
Με τον «Ευαγγελισμό» επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Για την επίθεση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.
Στον Ευαγγελισμό σπεύδει για να επισκεφθεί τους τραυματίες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών 

Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».

Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη  σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του  δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής  υποβάλλεται.

Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι συνοδοί του,  έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria