Σύσκεψη για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία

30% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - 70% ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ!

ped
Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Σύσκεψη για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία

Το να επισημάνει κανείς ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Δυτικής Μακεδονίας είναι η εκρηκτική άνοδος της ανεργίας μέσα στα χρόνια της κρίσης, είναι σαν να παραβιάζει θύρες ανοικτές. Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι η επίσημη ανεργία κυμαίνεται στο 30% ενώ το τραγικό είναι ότι η ανεργία των νέων αγγίζει το 70%, καθιστώντας την Περιφέρειά μας αρνητικό πρωταθλητή. Η ανάγκη για τον σχεδιασμό και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάκαμψης της περιφέρειάς μας είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική.

Είμαστε βέβαιοι ότι απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση δεν μπορεί πλέον κανείς να παραμένει απαθής θεατής. Για τους λόγους αυτούς, το Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με τους περιφερειακούς αναπτυξιακούς, επιμελητηριακούς, εργατικούς, εκπαιδευτικούς και κρατικούς φορείς που ενεργοποιούνται στην Δυτική Μακεδονία, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και να δρομολογήσουμε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του κάθε φορέα.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε σε σύσκεψη που πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, στον 3ο όροφο της ΑΝΚΟ Α.Ε. Φον Καραγιάννη 1-3, Κοζάνη. Σε περίπτωση που αδυνατείτε να παρευρεθείτε προσωπικά, παρακαλούμε να ορίσετε έναν εκπρόσωπό σας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στις 14:00 μ.μ. θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου στην οποία καλείστε να λάβετε μέρος

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας

ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δήμαρχος Φλώρινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

2 σχόλια στο “Σύσκεψη για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία

 1. Δεν σας γνωρίζω κύριε Βοσκόπουλε, αλλά θεωρώ πολύ σωστή την επισήμανσή σας γιά τα ποσοστά ανεργίας της
  Δ. Μακεδονίας, δηλαδή 30% επίσημα και 70% στους νέους.
  Θα ήθελα να επισημάνω όμως τα εξής σχετικά με τη σύσκεψη που θα κάνετε στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΕΔ
  Δ. Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Δήμων Δ. Μακεδονίας), γιά ανταλλαγή απόψεων και δρομολογήσεις κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών.
  Απ” όσο βλέπω, καλέσατε τους περιφερειακούς, αναπτυξιακούς, επιμελητηριακούς, εργατικούς, εκπαιδευτικούς και κρατικούς φορείς.
  Όλα καλά κι ωραία λοιπόν, γιατί όλοι αυτοί που καλέσατε θα ανταλλάξουν απόψεις, αλλά δεν βλέπω κατά πόσο γνωρίζουν το βάθος του προβλήματος η απλά θα αναλωθούν μόνο σε θέματα αριθμών-ποσοστών που τελικά δεν θα μπορέσουν να βρούνε λύσεις στα θέματα της ανεργίας της Δ. Μακεδονίας.
  Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανένα, οι φορείς που καλέσατε είναι ως επί το πλείστον κρατικοί και το πολύ-πολύ που θα μπορέσουν να σας πούνε, είναι να προσληφθούν ακόμη περισσότεροι δημόσιοι υπαλλήλοι, ώστε να μειωθούν τα ποσοστά της ανεργίας.

  Ξεχάσατε όμως να καλέσετε αυτούς που πραγματικά στηρίζουν την οικονομία της χώρας, αυτούς τους υπερφορολογημένους που ξημερώνουν και βραδιάζουν στα μαγαζιά τους προσπαθώντας να καλύψουν τα έξοδά τους στο τέλος κάθε μήνα, αυτούς που πληρώνουν φόρους + εισφορές, αυτούς που φέρνουν συνάλλαγμα μεσω των εξαγωγών τους, αυτούς που προσλαμβάνουν εργαζόμενους.
  Αυτοί κύριε Βοσκόπουλε, είναι οι επιχειρηματίες, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και έχουν κι αυτοί τους φορείς τους και τους συνδέσμους τους, τους οποίους εσείς δεν σκεφτήκατε καθόλου να καλέσετε, γιά να ακούσετε τα πραγματικά προβλήματα στη βάση τους και να να δρομολογηθούν δράσεις και πρωτοβουλίες.
  Το να καλέσετε απλά εκπροσώπους των επιμελητηρίων δεν μου λέει σχεδόν τίποτε, γιατί κι αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν με «αριθμούς», χωρίς να έχουν την ανάλογη γνώση της βάσης του προβλήματος της ανεργίας των νέων.
  Είναι πολύ απλό λοιπόν, να σκεφτείτε ότι όσο ανεβαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες τόσο θα προσλαμβάνουν καινούργιο προσωπικό και θα ρίχνουν τα ποσοστά της ανεργίας. Όσο θα πέφτουν όμως, τόσο θα απολύουν προσωπικό και θα ανεβαίνουν τα ποσοστά της ανεργίας. Είναι απλά μαθηματικά…
  Γνώμη μου λοιπόν είναι να διευρύνετε τις προσκλήσεις σας και στους φορείς η συνδέσμους ελεύθερων επαγγελματιών των 4 Αντιπεριφερειών της Δ. Μακεδονίας και κακώς δεν το κάνατε μέχρι τώρα.
  Δεν γνωρίζω για τις υπόλοιπες 3 Αντιπεριφέρειες (νομίζω ότι μπορείτε να τους βρείτε), αλλά από την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς θα έπρεπε οπωσδήποτε να καλεστούν η Ομοσπονδία Γούνας, Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Προφήτης Ηλίας, Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών και ο Εμπορικός Σύνδεσμος (ίσως ξέχασα κάποιους ακόμη).

  Έτσι μόνο θα πάρετε τα μηνύματα, ώστε να καταλάβετε τα πραγματικά προβλήματα που φέρνουν την ανεργία στους νέους και τους αναγκάζουν να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας.
  Και θα το επαναλάβω γιά μία ακόμη φορά, ότι όσο το κράτος αυτοκτονεί όταν «φορτώνεται» περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους γιά εικονική μείωση των ποσοστών ανεργίας και συγκομιδή ψήφων, ενώ από την άλλη πλευρά «σκοτώνει» καθημερινά τους ελεύθερους επαγγελματίες.
  Ενώ αντίθετα το κράτος θα σταθεί καλύτερα στα πόδια του αν στηρίξει τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα φέρουν έσοδα αλλά και θα προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους.

  Μην τους αγνοείτε λοιπόν, γιατί αυτοί είναι η βάση της οικονομίας μίας χώρας.
  Με εκτίμηση,
  Ένας Ελέυθερος Επαγγελματίας της Καστοριάς.

  6
  0

Σχολιάστε

Τα παρακάτω πεδία είναι προαιρετικά

Tο OlaDeka δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το oladeka.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.