Moscovici: Το ελληνικό πρόγραμμα εισέρχεται στη φάση της επιτυχίας - OlaDeka

Moscovici: Το ελληνικό πρόγραμμα εισέρχεται στη φάση της επιτυχίας

Αισιόδοξος πως το ελληνικό πρόγραμμα εισέρχεται σε μία νέα φάση, τη φάση της επιτυχίας, εμφανίστηκε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Pierre Moscovici.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο επίτροπος ανέφερε πως έχει πλήρη γνώση ότι αυτό απαιτεί προσπάθειες από τον λαό αλλά, όπως τόνισε, η ανταμοιβή θα έρθει με την ανάπτυξη, την εμπιστοσύνη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο επίτροπος εξέφρασε ακόμη την ελπίδα πως θα έρθει και μία συμφωνία για το χρέος.

Τα σχόλια του επιτρόπου αποκτούν βαρύνουσα σημασία ενόψει της έλευσης του στην Αθήνα στις 28 Νοεμβρίου, ημέρα συνεδρίασης του Euro Working Group. Η ελληνική κυβέρνηση αναζητά στο πρόσωπο του επιτρόπου έναν πολύτιμο «σύμμαχο» απέναντι στις αυστηρές αξιώσεις του ΔΝΤ και της Γερμανίας, ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, κάτι για το οποίο δηλώνει σίγουρος, τότε υπάρχουν καλές πιθανότητες η χώρα να επιστρέψει στις αγορές, τόνισε, νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, μιλώντας κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του «Φόρουμ 2016 της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης», που πραγματοποιείται από χθες Πέμπτη στη Βιέννη και διοργανώνεται από την Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα.

Σχετικό τηλεγράφημα του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ) αναφέρει πως ο  Regling θεωρεί ότι το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 86 δισ. ευρώ, το οποίο ισχύει έως το 2018, θα είναι το τελευταίο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria