Έντονη αντίδραση για την αλβανική πρόκληση - OlaDeka

Έντονη αντίδραση για την αλβανική πρόκληση

ΥΠΕΞ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ

Την έντονη και σκληρή αντίδραση της Αθήνας σε διπλωματικό αλλά και αθλητικό επίπεδο προκάλεσε η νέα πρόκληση Αλβανών εθνικιστών, οι οποίοι ανήρτησαν πανό κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας τους με την Ελβετία, το οποίο έγραφε: «Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε την γενοκτονία της Τσαμουριάς. 100.000 Αλβανοί θύματα».

Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση με τον εκπρόσωπο του υπουργείου να χαρακτηρίζειαπαράδεκτη και προκλητική την ενέργεια αυτή και να ζητά από την αλβανική κυβέρνηση να καταδικάσει άμεσα την ανάρτηση του πανό.

«Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς», είπε χαρακτηστικά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ. Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας του θέματος είναι το γεγονός πως ο Νίκος Κοτζιάς έχει καλέσει τη Δευτέρα στο υπουργείο τους πρέσβεις της Αλβανίας αλλά και της Γαλλίας, η οποία διοργανώνει το Euro.

Κοτζιάς: Απορίας άξιο πως πέρασε το πανό στο γήπεδο
Την εκτίμηση ότι ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να τορπιλίσουν τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης Ελλάδας και Αλβανίας επιχειρώντας να ανεβάσουν το ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Ορισμένοι προσπαθούν να αποτρέψουν τη δημιουργία καλού κλίματος. Η επιρροή της Τουρκίας στην Αλβανία έχει μειωθεί διότι οι θρησκευτικοί ηγέτες της Αλβανίας βρίσκονται σε μεγάλη αντιπαράθεση με την τουρκική ηγεσία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του πανό είπε:

«Είναι απορίας άξιο πως με αυτά τα μέτρα πέρασαν το πανό στο γήπεδο και υπογραμμίζω ότι η UEFA το κατέβασε αμέσως και δεν άφησε να παρουσιαστεί στην τηλεόραση. Χθες η πρέσβης μας στη Βέρνη έκανε άμεσες ενέργειες για να μην επαναληφθεί τέτοιο θέμα. Έγιναν επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία για λόγους και ασφάλειας των παιχνιδιών αλλά και στην αλβανική κυβέρνηση».
Επιστολή Κοντονή σε UEFA
Αργά το βράδυ του Σαββάτου και ο Σταύρος Κοντονής, έστειλε επιστολή προς την UEFA, την οποία κοινοποίησε και στη FIFA με την οποία ζητά εξηγήσεις για το πώς κατάφεραν οι Αλβανοί να περάσουν το πανό στις κερκίδες, και φυσικά γιατί στη συνέχεια δεν έγινε αντιληπτό από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης.

«Αναμένουμε, εκ μέρους της UEFA τη σαφή καταδίκη της ενέργειας αυτής, την άμεση και αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων από τους κανονισμούς κυρώσεων για τα φαινόμενα αυτά και τους υπευθύνους, και κυρίως τη λήψη μέτρων εκ μέρους σας, ως διοργανώτρια αρχή, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας”, καταλήγει η επιστολή του κ. Κοντονή.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria