Ύμνοι της Bank of America για την πορεία της ελληνικής οικονομίας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα - OlaDeka

Ύμνοι της Bank of America για την πορεία της ελληνικής οικονομίας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Bank of America: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες θα μας εκπλήξει θετικά 

Θετικές είναι οι προβλέψεις της Bank of America –Merill Lynch (BofA) για την Ελλάδα. Ο διεθνής χρηματοπιστωτικός φορέας «βλέπει» ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος μέχρι τις αρχές Ιουνίου και ένα πολύ καλύτερο β’ εξάμηνο για την Ελλάδα. Η BofA αναμένει:

Επαναφορά του waiver της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα σταδιακή άρση των capital controls συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους, και, συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Στο πλαίσιο αυτό το Eurogroup της 24ης Μαΐου θα μπορέσει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του προγράμματος. Η τράπεζα αναφέρει πως «δεν χρειάζεται να συμφωνήσουν σε όλες τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης χρέους. Ένα ευρύ πλαίσιο που θα αφορά την μορφή αυτής της ελάφρυνσης θα είναι αρκετό για να διασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα». Αναμένει, δε, πως θα υπάρξει αναδιάρθρωση (reprofiling) των λήξεων και σταθεροποίηση των επιτοκίων για τις επόμενες 2-3 δεκαετίες.

Η τράπεζα δηλώνει αισιόδοξη βραχυπρόθεσμα καθώς η ανάπτυξη μπορεί επίσης να εκπλήξει θετικά διότι ξεκινάει από πολύ χαμηλό σημείο αλλά προειδοποιεί πως η Ελλάδα δεν έχει ακόμα αντιμετωπίσει τις πραγματικές αιτίες της κρίσης.

 

Χρειάζονται ακόμη πολλές αλλαγές…

«Δεν βλέπουμε διατηρήσιμη ανάκαμψη στην Ελλάδα αν δεν αντιμετωπιστούν οι πραγματικές αιτίες της κρίσης, που περιλαμβάνουν τις υψηλές κρατικές δαπάνες, την διαδεδομένη φοροδιαφυγή και τις διαρθρωτικές αγκυλώσεις. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται βαθιές δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

«Το τρέχον πρόγραμμα περιλαμβάνει τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις, όμως η εφαρμογή του μέχρι τώρα είναι ισχνή. Η ανάγκη για τέτοιες μεταρρυθμίσεις είναι επείγουσα, όμως ο κίνδυνος είναι η ελάφρυνση χρέους και η συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ να οδηγήσουν σε εφησυχασμό», καταλήγει η Bank of America.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria