…Ιδιαίτερη κοινωνική διάσταση έχει η δεύτερη απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του ΤΕΘΑ, με την οποία παραχωρείται τμήμα 2.182,67 τετραγωνικών μέτρων του στρατοπέδου «Παπαθανασίου», μαζί με τα υφιστάμενα κτίσματα, στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς.
Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την υποστήριξη του επισιτιστικού προγράμματος της Μητρόπολης, ενισχύοντας τις δομές αλληλεγγύης προς ευάλωτους πολίτες και οικογένειες της περιοχής. Η παραχώρηση έχει διάρκεια 25 ετών, με δυνατότητα παράτασης, προσφέροντας μακροχρόνια προοπτική στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του κοινωνικού έργου.
σ.σ. Πρόκειται για το γνωστό “τέσσερα” — λαϊκή/στρατιωτική συντόμευση για το 574ο Τάγμα Πεζικού, στο στρατόπεδο Παπαθανασίου στους Μανιάκους.
Είχε ενταχθεί στο σχέδιο αποδέσμευσης στρατοπέδων του 2012 μαζί με τα υπόλοιπα στρατόπεδα της Καστοριάς (Λίτσα, Ε. Παπανδρέου, Μαθιουδάκη, Ρήγα Αντωνίου)
Περισσότερα ΕΔΩ









