Βάσεις 2024: Οι άγνωστες σχολές με 10.000-15.000 μόρια και τεράστιες επαγγελματικές ευκαιρίες - OlaDeka

Βάσεις 2024: Οι άγνωστες σχολές με 10.000-15.000 μόρια και τεράστιες επαγγελματικές ευκαιρίες

Οι υποψήφιοι διαμορφώνουν το Μηχανογραφικό τους αναζητώντας την ιδανική σχολή, με τελικό στόχο την επιτυχία στις Βάσεις 2024.

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ασχολούνται με την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου που αποτελεί τον βασικό προάγγελο για τις Βάσεις 2024 καθώς μέσω αυτού θα επιτευχθεί η πολυπόθητη εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Η διαδικασία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου είναι ένα «κρίσιμο βήμα» που απαιτεί προσεκτική σκέψη και σχεδιασμό δεδομένου ότι αφορά το εκπαιδευτικό μέλλον των υποψηφίων. Βέβαια, η αγωνία τους για το αν η συμπλήρωση του μηχανογραφικού ήταν επιτυχημένη θα αποδειχθεί με την ανακοίνωση των Βάσεων 2024 που σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας προσανατολίζεται για τα τέλη Ιουλίου με πιθανότερη ημερομηνία την Τρίτη 30 Ιουλίου.

Βάσεις 2024: Σχολές διαμάντια με χαμηλά μόρια μεν αλλά άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

Ενόσω λοιπόν οι υποψήφιοι αναζητούν τις σχολές που θα προσθέσουν στο μηχανογραφικό τους, οι ειδικοί τονίζουν ότι ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στις σχολές που προσφέρουν ελκυστικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και ενδεχομένως να μην γεμίζουν το μάτι των μελλοντικών σπουδαστών λόγω της χαμηλής τους βαθμολογίας. Κι όμως υπάρχει μια ευρεία γκάμα από πανεπιστημιακά τμήματα με σύγχρονο περιεχόμενο σπουδών που απηχεί στις ανάγκες της αγοράς και αποτελεί πόλο έλξης για όσους αναζητούν συνεργάτες για να στελεχώσουν τις επιχειρήσεις τους. 

Στο πλαίσιο αυτό ο σύμβουλος Σταδιοδρομίας, κ. Σπύρος Μιχαλούδης σε δηλώσεις του στο MEGA παρέθεσε μια σειρά από σχολές με χαμηλή μεν μοριοδότηση που κινείται μεταξύ 10.000 -15.000 μορίων, εξασφαλίζουν όμως επαγγελματικές ευκαιρίες που διόλου απαρατήρητες δεν παιρνούν.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε χαμηλόβαθμα τμήματα για παιδιά που δεν κατάφεραν να πιάσουν μεγάλη βάση. Το θέμα είναι να ανακαλύψουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στις χαμηλόβαθμες σχολές και να δώσουμε εναλλακτικές στα παιδιά που βρίσκονται πιο χαμηλά σε βαθμολογία. Πολλές είναι οι σχολές, πχ μεσογειακών σπουδών, πολιτισμικής τεχνολογίας, γεωγραφίας, εργοθεραπεία», σχολίασε ο κ. Μιχαλούδης.

Ο κ. Μιχαλούδης αναφέρθηκε στις επαγγελματικές προοπτικές στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών στη Ρόδο, η βάση του οποίου ήταν πέρυσι στα 9.040 μόρια και έχει κατεύθυνση Αρχαιολογίας. Ένα ακόμη τμήμα με προοπτικές είναι και το Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας στη Μυτιλήνη, αλλά και το τμήμα Γεωγραφίας στο ίδιο νησί. Επαγγελματική απορρόφηση φαίνεται ότι έχει και το τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκηση, αλλά και τα τμήματα Εργοθεραπείας.

«Αν ψάξει ένα παιδί και η οικογένεια, μπορεί να βρει ευκαιρίες. Στα 17 δεν επιλέγεις επάγγελμα, επιλέγεις σπουδές. Η λάθος ερώτηση που κάνουμε στα παιδιά ειναι8 «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις». Η απάντηση είναι «δεν ξέρω». Τα επαγγέλματα που κάνουν τα παιδιά μας δεν τα ξέρουμε, δεν καταλαβαίνουμε τι επαγγέλματα είναι κάποια από αυτά που κάνουμε», συμπλήρωσε.

«Όλοι κάνουν λόγο για την επαγγελματική ευτυχία. Υπάρχουν δουλειές που βγάζεις χρήματα αλλά υπάρχουν άνθρωποι που λένε «δεν θέλω να πάω». Πολλοί άνθρωποι το νιώθουν αυτό», κατέληξε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria