Η νέα Διεύθυνση της ΑΝΚΟ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πρεσπών - OlaDeka

Η νέα Διεύθυνση της ΑΝΚΟ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πρεσπών

Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η νέα Διεύθυνση της ΑΝΚΟ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την καθιέρωση τακτικού κύκλου επαφών με τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στο Δήμο Πρεσπών συνάντηση με τον Δήμαρχο και στελέχη του Δήμου.

Βασική επιδίωξη των συναντήσεων αυτών είναι η συνολική αποτύπωση και αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας συνεργασίας της ΑΝΚΟ με τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, ο εντοπισμός αναγκών που προκύπτουν καθημερινά  και η ανάδειξη νέων πεδίων συνεργασίας τόσο στο πλαίσιο του αναπτυξιακού ρόλου της εταιρίας όσο κι ως ανάγκη να υποστηριχθούν έμπρακτα οι φορείς αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των έργων τους.

Ειδικότερα, η ατζέντα της συνάντησης στο Δήμο Πρεσπών περιλάμβανε:

  • Συνοπτική ενημέρωση για τον ρόλο και το συνολικό έργο της ΑΝΚΟ ως Αναπτυξιακού Οργανισμού.
  • Συζήτηση επί των εν εξελίξει ενεργών έργων – δράσεων της ΑΝΚΟ που αφορούν στη διοικητική ενότητα του Δήμου Πρεσπών.
  • Καταγραφή των άμεσων και μεσο-μακροπρόθεσμων αναπτυξιακών ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο Πρεσπών και περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό του.
  • Συζήτηση επί θεμάτων ευρύτερου σχεδιασμού που αφορά στην περιοχή του Δήμου Πρεσπών στο πλαίσιο του προγραμματικού πλαισίου της περιόδου 2021-2027 και των διαθέσιμων  χρηματοδοτικών πηγών.
  • Διατύπωση περαιτέρω δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πρεσπών και της ΑΝΚΟ και καθορισμός επόμενων ενεργειών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πρεσπών παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου ο Δήμαρχος Γεώργιος Στεργίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μανώλης Δημητρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Πετράκος και ο Προϊστάμενος Προγραμματισμού του Δήμου Βαγγέλης Καραγιάννης.

Εκ μέρους της ΑΝΚΟ στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, ο Υπεύθυνος Τμήματος Μελετών – Διοίκησης και Επίβλεψης Έργων Δημήτρης Πεκόπουλος, ο Υπεύθυνος Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Παναγιώτης Πτωχούλης και η Υπεύθυνη Τμήματος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Λιάνα Παπατέρπου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοζάνη 3 Ιουνίου 2024

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria