ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΟΠΕ - OlaDeka

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΟΠΕ

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 24-28 Απριλίου 2024 το  συνέδριο της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).  Ως τίτλος για το φετινό συνέδριο επιλέχθηκε «Το ανθρώπινο άγγιγμα στην ψηφιακή εποχή» με στόχο να τονιστεί η σημασία της ανθρώπινης επαφής και επικοινωνίας σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που επικοινωνούμε αλλά και ασκείται η καθημερινή  ιατρική πράξη, με σκοπό  να γίνει ευρέως γνωστή η  ερευνητική δραστηριότητα που διεξάγεται στην χώρα μας

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) αποτελεί μη κερδοσκοπικό Επιστημονικό Σωματείο, με σκοπό την προώθηση του γνωστικού αντικειμένου της Κλινικής Ογκολογίας στην Ελλάδα και την ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών που αφορούν την κλινική έρευνα, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία των βιοδεικτών στην ογκολογία και την επανάσταση που έχουν επιφέρει  οι πρόοδοι στη βιοϊατρική τεχνολογία και στην κλινική έρευνα στη θεραπεία του καρκίνου. Αναπτύχθηκε το θέμα της αναγκαιότητας για μια ολοκληρωμένη διεπιστημονική προσέγγιση φροντίδας, εστιάζοντας στην καρδιολογική αξιολόγηση και παρακολούθηση του ογκολογικού ασθενούς. Οι ομιλητές εστίασαν επίσης στη αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου στη διατήρηση της γονιμότητας και την ποιότητα ζωής της ασθενούς. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε επίσης ως προτεραιότητα η πολιτική στην ογκολογία σήμερα και αύριο. Συζητήθηκε επίσης η επικοινωνία γιατρού – ασθενούς και η επίδρασή της στη θεραπευτική σχέση και κατά πόσο η ενσυναίσθηση, η εργασιακή εξουθένωση και η φροντίδα μπορούν να συμβαδίσουν.

            Στο προεδρείο της επιστημονικής επιτροπής συμμετείχε η ογκολόγος ιατρός κ. Μπάκα Σοφία, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ». Το Σύλλογο εκπροσώπησε στο συνέδριο, ως προσκεκλημένη σχολιαστής στη συνεδρία επικοινωνία γιατρού – ασθενούς, η επίτιμη πρόεδρος του κ. Ειρήνη Γεωργοσοπούλου – Μισκία.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria