Σλοβακία: 5 φορές πυροβόλησε ο γνωστός λογοτέχνης τον Σλοβάκο πρωθυπουργό - Βίντεο ντοκουμέντο - OlaDeka

Σλοβακία: 5 φορές πυροβόλησε ο γνωστός λογοτέχνης τον Σλοβάκο πρωθυπουργό – Βίντεο ντοκουμέντο

Ο διάσημος λογοτέχνης Juraj Cintula ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού.

Πέντε φορές πυροβόλησε ο διάσημος λογοτέχνης Juraj Cintula, τον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο σύμφωνα με το APA.

Ο 71χρονος Σλοβάκος λογοτέχνης είναι υποστηρικτής της αντιπολίτευσης στη Σλοβακία και κατάγεται από το Levice. Γεννήθηκε το 1953, είναι ένας από τους ιδρυτές της LK Dúha. Όταν ο σύλλογος αυτός μετατράπηκε σε σύλλογο πολιτών, έγινε ο πρόεδρος του. Ο Juraj Cintula έχει γράψει τρεις ποιητικές συλλογές και είναι μέλος της Σλοβακικής Εταιρείας Συγγραφέων.

Τα κίνητρα της απόπειρας δολοφονίας κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού ωστόσο παραμένουν άγνωστα.

Η δολοφονική απόπειρα κατά του Ρόμπερτ Φίτσο

Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε νωρίτερα και επίσημα ότι υπήρξε δολοφονική απόπειρα κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να πυροβολήθηκε από τον δράστη στην κοιλιά και το κεφάλι.

Τα τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι δεν απειλείται η ζωή του Φίτσο ωστόσο ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό κάνει λόγο για κρίσιμη κατάσταση. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, ο Φίτσο έφτασε στο νοσοκομείο της πόλης Handlova έχοντας τις αισθήσεις του και εκεί σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου, που επικαλείται το Reuters, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η πρόεδρος της χώρας Zuzana Čaputová, καταδίκασε την επίθεση και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στον πρωθυπουργ ενώ σοκαρισμένος από την επίθεση δήλωσε με ανάρτησή του και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria