Γρήγορη αποτοξίνωση: Η δίαιτα για να καθαρίσουμε το συκώτι μας - OlaDeka

Γρήγορη αποτοξίνωση: Η δίαιτα για να καθαρίσουμε το συκώτι μας

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η αποτοξίνωση είναι πολύ διαφορετική από έναν καθαρισμό του συκωτιού.

«Η υποστήριξη της φυσικής διαδικασίας αποτοξίνωσης του συκωτιού μας μπορεί να είναι μια ευεργετική διαδικασία» σύμφωνα με τον διάσημο γιατρό στις ΗΠΑ Dr Eric Berg.

Το συκώτι έχει δύο φάσεις αποτοξίνωσης που βοηθούν στην απαλλαγή από τις τοξίνες, σύμφωνα με τον γιατρό. «Ο στόχος αυτής της διαδικασίας αποτοξίνωσης είναι να μετατρέψει τα δηλητήρια σε αβλαβή υδατοδιαλυτά σωματίδια», προσθέτει. Ο γιατρός διευκρινίζει ότι «μερικοί άνθρωποι έχουν γενετικό πρόβλημα με συγκεκριμένα ένζυμα αποτοξίνωσης. Αυτό μπορεί να τους κάνει πιο επιρρεπείς σε βλάβες από ορισμένες τοξίνες. Ένα τεστ DNA μπορεί να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για να αποφύγει κάποιος μια συγκεκριμένη τοξίνη και να υποστηρίξει καλύτερα την αποτοξίνωση».

Ο ρόλος της διατροφής στην αποτοξίνωση του ήπατος

Η κατάλληλη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξετε την αποτοξίνωση του ήπατος. «Δεν χρειάζεστε βραχυπρόθεσμη αποτοξίνωση ή καθαρισμό. Πρέπει να κάνετε ορισμένες τροφές που υποστηρίζουν το συκώτι μέρος της κανονικής διατροφής σας», τονίζει ο Dr Eric Berg.

Το καλύτερο γεύμα για την αποτοξίνωση του ήπατος, σύμφωνα με τον Dr Eric Berg:

– Αυγά μαγειρεμένα με κρεμμύδια, σκόρδο και θαλασσινό αλάτι
– Σταυρανθή λαχανικά
– Κεφίρ με καρύδια και τσιπς σοκολάτας με χαμηλούς υδατάνθρακες, χωρίς ζάχαρη
– Προσθήκη βοτάνων στο γεύμα όπως θυμάρι, φασκόμηλο, ρίγανη, πιπέρι καγιέν, κουρκουμάς και δεντρολίβανο.

Να σημειωθεί ότι ο Dr Eric Berg είναι χειροπράκτης και ειδικεύεται στη δίαιτα Keto και στη Διαλείπουσα Νηστεία. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις «The Healthy Keto Plan», και ο διευθυντής του Dr. Berg Nutritionals.

Συμπέρασμα

Το συκώτι είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό όργανο του σώματος. Είναι υπεύθυνο για περισσότερες από 500 διαφορετικές λειτουργίες. Μία από αυτές είναι η αποτοξίνωση και η εξουδετέρωση των τοξινών.

Γνωρίζοντας ότι το συκώτι είναι ένα όργανο αποτοξίνωσης, μπορεί να σκεφτείτε ότι ο καθαρισμός του ήπατος θα μπορούσε να βοηθήσει το σώμα σας να ανακάμψει γρηγορότερα μετά από ένα ανθυγιεινό γεύμα, ή να ενισχύσει το μεταβολισμό σας για να χάσετε βάρος πιο άμεσα. Αυτό είναι που ισχυρίζονται ότι μπορούν να κάνουν όλες αυτές οι λύσεις «καθαρισμού του ήπατος» που κυκλοφορούν στην αγορά.

Αλλά για να λέμε την αλήθεια, πιθανότατα θα σπαταλήσετε τα χρήματά σας και μπορεί να κάνετε στο σώμα σας περισσότερο κακό παρά καλό.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria