Διαμαρτυρία των Αστυνομικών Καστοριάς για τη μείωση των εξόδων διανυκτέρευσης - OlaDeka

Διαμαρτυρία των Αστυνομικών Καστοριάς για τη μείωση των εξόδων διανυκτέρευσης

Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες αστυνομικούς η προωθούμενη, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης διάταξη, με την οποία περικόπτονται τα έξοδα διανυκτέρευσης των αποσπασμένων αστυνομικών, οι οποίοι μετακινήθηκαν προς ενίσχυση των διευθύνσεων ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης αλλά και προς το Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Η διάταξη περιορίζει την ημερήσια δαπάνη για την διανυκτέρευση των αστυνομικών στα 30 ευρώ από τα 104, λίγους μήνες αφότου το ποσό αυτό εναρμονίστηκε με το αντίστοιχο του υπόλοιπου δημόσιου τομέα κατόπιν αγώνα και πιέσεων την Ομοσπονδίας μας.

Άραγε αναρωτήθηκαν οι άνθρωποι αυτοί ποιο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα θα νοικιάσει καλοκαιρινούς μήνες δωμάτιο για 30 ευρώ; Δεν πρόλαβαν ακόμα να στεγνώσουν τα κροκοδείλια δάκρυα σας για τον συνάδελφο μας που χάθηκε προσπαθώντας να συμπληρώσει το εισόδημα του κάνοντας μια δεύτερη εργασία. Εσείς δεν ήσασταν κύριοι που λίγες μέρες πριν λέγατε πως οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος ζωής της πρωτεύουσας; Εσείς δεν ήσασταν που βγήκατε να διαφημίσετε τους αστυνομικούς που βγήκαν στο δρόμο για να επανέλθει η εμφανής αστυνόμευση στην Αττική;

Η διάταξη που προωθείται Μεγάλη Εβδομάδα αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία σχεδιάζονται τα μέτρα αστυνόμευσης. Εμείς το ξέραμε τώρα το μαθαίνουν όλοι. Η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών δεν μπορεί να βασιστεί σε πρόχειρους και επικοινωνιακούς σχεδιασμούς. Θέλει σχέδιο, βούληση και τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.

Η Ένωση μας, όπως και η Ομοσπονδία, έχει καταθέσει προτάσεις που έχουν ως γνώμονα την ασφάλεια των συμπολιτών μας και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας. Ακούστε μας γιατί δεν είναι στραβός ο γιαλός, απλά στραβά αρμενίζουμε.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria