Τι θα γίνει στα σχολεία τις επόμενες μέρες - Ποιοι χάνουν μάθημα πριν τις διακοπές του Πάσχα - OlaDeka

Τι θα γίνει στα σχολεία τις επόμενες μέρες – Ποιοι χάνουν μάθημα πριν τις διακοπές του Πάσχα

Καλά τα νέα για τους μαθητές των σχολείων καθώς με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας επιστρέφει και φέτος η Ολυμπιακή Εβδομάδα που θα διεξαχθεί σε Δημοτικά και Γυμνάσια από τις 22 έως τις 26 Απριλίου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία» επιστρ΄έφει δυναμικά στις σχολικές μονάδες της χώρας και την τρέχουσα σχολική χρονιά, δίνοντας στους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τον αθλητισμό, να γνωρίσουν το ολυμπιακό ιδεώδες και γενικότερα να έρθουν σε επαφή με την φιλοσοφία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με βασικό σύνθημα «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024» και αξιοποιώντας το γεγονός ότι η φετινή χρονιά είναι ολυμπιακή, οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων πριν τις διακοπές του Πάσχα θα χάσουν ορισμένες διδακτικές ώρες και θα παρακολουθήσουν είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης για τις αρχές και τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και την τεράστια αξία του αθλητισμού.

Ενώ όλα τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στη δράση καλούνται την ΄Παρασκευή 26 Απριλίου  να προβούν στην υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με θέμα «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024».

Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον αθλητισμό και το Ολυμπιακό πνεύμα

Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία, έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσοι εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού. Απευθύνεται σε σχολικές μονάδες της χώρας και συγκεκριμένα σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες μαθητών/τριών: 6-8 ετών (Δημοτικό), 9-12 ετών (Δημοτικό), 13-15 ετών (Γυμνάσιο).

Οι βασικοί άξονες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών είναι:

  • Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες
  • Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες
  • Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004
  • Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα

Το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» θα υλοποιηθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.και περιλαμβάνει:

Α) Διαδικτυακές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας zoom:

1. Ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης.

2. Ζωντανή σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία.

3. Ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.

4. Ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

5. Διαδικτυακές συζητήσεις με Ολυμπιονίκες και διακριθέντες αθλητές.

6. Ολυμπιακές αξίες – Αθλητική ακεραιότητα.

7. Παρίσι 2024 – Καινοτομίες, μνημεία/πολιτισμός και νέα αθλήματα.

8. Ζωντανή σύνδεση με το βιωματικό Εργαστήρι Ζωγραφικής.

Β) Αθλητικές – κινητικές δραστηριότητες:

Στο πλαίσιο της 4ης Ολυμπιακής Εβδομάδας στα Σχολεία, καλούνται οι σχολικές μονάδες, την τελευταία ημέρα του προγράμματος

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι οδηγίες υλοποίησης της Ολυμπιακής Εβδομάδας είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Τα σχολεία μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, μέχρι την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 15:00, στην ιστοσελίδα της ΕΘΝΟΑ www.hoa.org.gr ακολουθώντας τις οδηγίες. Στη δήλωση θα αναφέρεται το σχολείο, η βαθμίδα εκπαίδευσης, το ονοματεπώνυμο του υπευθύνου εκπαιδευτικού για επικοινωνία, το τηλέφωνο, η ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου και ο αριθμός των μαθητών/τριών.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στα τηλέφωνα επικοινωνίας 210 6878912 και 210 6878951 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected] ή [email protected]

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria