Οδική Ασφάλεια: μια ιστορία που μας αφορά όλους! - OlaDeka

Οδική Ασφάλεια: μια ιστορία που μας αφορά όλους!

Μια “κλασική” ματιά στο διαχρονικό θέμα της ασφάλειας στους δρόμους

Η Ομάδα Κλασικών Οχημάτων Καστοριάς (Ο.ΚΛ.Ο.Κ), διανύοντας  το δεύτερο χρόνο ζωής της ως επίσημα αναγνωρισμένο σωματείο, ανοίγει το πρόγραμμα των εκδηλώσεών της για το 2024 με μία εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια.

Η δεκαετία που διανύουμε (2021-2030) έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια με το ρητό στόχο να μειωθούν οι θάνατοι και οι τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα σε ποσοστό τουλάχιστον 50% κατά τη διάρκειά της. Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν παγκοσμίως την πρώτη αιτία θανάτου για όσους διανύουν μέχρι και την τρίτη δεκαετία της ζωής τους, προκαλώντας περίπου 1.3 εκατομμύρια απώλειες και 50 εκατομμύρια τραυματισμούς ανά έτος. Η Ο.ΚΛ.Ο.Κ., με αφορμή και το νέο πλαίσιο κυκλοφορίας των ιστορικών οχημάτων, δράττεται της ευκαιρίας να ενημερώσει το ευρύ κοινό σχετικά με το διαχρονικό αυτό θέμα.

Η εκδήλωση με τίτλο “Οδική Ασφάλεια: μια ιστορία που μας αφορά όλους!” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρες 11.00 – 13.00 στο χώρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά (περιοχή Φούρκα) και θα περιλαμβάνει στατική έκθεση ιστορικών οχημάτων στον προαύλιο χώρο και ενδιαφέρουσες ομιλίες – παρουσιάσεις στο μεγάλο αμφιθέατρο.

Το πρόγραμμα των ομιλιών, με ώρα έναρξης τις 11.00, έχει ως εξής:

  • “Ομάδα Κλασικών Οχημάτων Καστοριάς – παρουσίαση του σωματείου και του πλαισίου κυκλοφορίας των ιστορικών οχημάτων”, Καπαγερίδης Ιωάννης, Πρόεδρος Ο.ΚΛ.Ο.Κ.
  • “Η Τροχαία συνεπιβάτης για ένα ασφαλές ταξίδι”, Ανθυπαστυνόμος Τζάμος Δήμος, Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς
  • “Αυτοκίνητο και ασφάλεια: μια εξελικτική πορεία”, Αυγίκος Κων/νος, Γραμματέας Ο.ΚΛ.Ο.Κ.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.–

Ομάδα Κλασικών Οχημάτων Καστοριάς

Αθανασίου Διάκου 7

Καστοριά

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria