Δυστύχημα στον Πασαλιμάνι: Μέχρι 1.200 ευρώ ο μισθός των αστυνομικών, αναγκάζονται να κάνουν και 2η δουλειά - OlaDeka

Δυστύχημα στον Πασαλιμάνι: Μέχρι 1.200 ευρώ ο μισθός των αστυνομικών, αναγκάζονται να κάνουν και 2η δουλειά

«Ένας νέος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του, όχι μαχόμενος κατά του εγκλήματος και υπερασπιζόμενος την τάξη και την ασφάλεια των συμπολιτών, αλλά μαχόμενος για την οικονομική επιβίωση του και κοινωνική αξιοπρέπεια του».

Κάπως έτσι το Σωματείο Ειδικών Φρουρών αποχαιρέτισε τον 31χρονο αστυνομικό Αγαθάγγελο Παπαδόπουλου που έχασε χθες τη ζωή του σε δυστύχημα στον Πειραιά.

Ο εκλιπών αστυνομικός σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του έκανε και άλλες δουλείες ώστε να τα βγάζει πέρα. Δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση καθώς πολλοί αστυνομικοί και όχι μόνο όταν βγάζουν τη στολή τους αναγκάζονται να κάνουν και άλλες δουλειές.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων κάνει λόγο για οικτρή οικονομική κατάσταση οι βιώνουν οι αστυνομικοί με «μισθούς πείνας».

«Ο συνάδελφος που ριψοκινδυνεύει τη ζωή του στην υπηρεσία και καταφεύγει χρόνια τώρα σε δεύτερη και τρίτη δουλειά, ΔΕΝ «παίρνει λίγο παραπάνω απ΄ όσα ο δημόσιος υπάλληλος, 1.000, 1.200 ευρώ, ανάλογα με το χρόνο» σημειώνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία η οποία εδώ και χρόνια επιχειρεί να πείσει την Πολιτεία να αναγνωρίσει το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο.

O συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόφιλος Παπαδάκης σχολιάζει στο Dnews τις απολαβές των αστυνομικών:

Οι μισθοί των Αστυνομικών και γενικότερα των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πάρα πολύ χαμηλοί, βρίσκονται, δυστυχώς, σε Μνημονιακά επίπεδα, αφού το ειδικό Μισθολόγιο ισχύει από το 2017!

Δυστυχώς, δεν έχουν εφαρμοστεί ήτοι αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ που ορίζουν την επιστροφή μας στα μισθολογικά δεδομένα του Ιουλίου 2012!

Σίγουρα ένας νέος εργαζόμενος με μισθό μόλις 850 ευρώ όλα μαζί, που μετατίθεται στην Αθήνα και πρέπει να πληρώσει ενοίκια, διατροφή κλπ και με το γενικότερο αυξημένο κόστος ζωής, σίγουρα δεν τα βγάζει πέρα!
Η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίζει τους λειτουργούς της και όχι να τους οδηγεί στη φτώχεια!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria