ΠΟΕΣ: «Δύο στρατιωτικοί στην Καστοριά με σοβαρά προβλήματα υγείας από τις εξαντλητικές υπηρεσίες» - OlaDeka

ΠΟΕΣ: «Δύο στρατιωτικοί στην Καστοριά με σοβαρά προβλήματα υγείας από τις εξαντλητικές υπηρεσίες»

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) επανέρχεται στο μείζον πρόβλημα των επιβαρυμένων εργασιακών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, μετά από νέο έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιούνται, η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς, αναφέρει η ΠΟΕΣ σε επιστολή της προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

«Προς απόδειξη τούτου, το Φεβρουάριο παραπέμφθηκαν δύο στρατιωτικοί στην ΑΣΥΕ με  σοβαρά προβλήματα υγείας. Το αξιοπερίεργο είναι ότι, ενώ η Ένωση ζητάει απλώς την εφαρμογή όσων προβλέπονται, κατάσταση που θα βελτιώσει και τη γενικότερη καθημερινότητα των στρατιωτικών, επιλέγεται η διαρκής επιβάρυνση. Πλέον, αρχίζουν να τίθενται εύλογα ερωτήματα ως προς το αν τηρείται ο νόμος για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων».

Αναλυτικότερα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι τα παράπονα που λαμβάνει η τοπική Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.) από τα στελέχη αυξάνονται συνεχώς.

Δυστυχώς, η κατάσταση για το μήνα Μάρτιο, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά επιδεινώθηκε σημαντικά, αφού διαπιστώθηκαν και μετακινήσεις προσωπικού για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών σε περιοχές εκτός Π.Ε. Καστοριάς. «Η καταπόνηση του εναπομείναντος προσωπικού, αφενός λόγω των γεωγραφικών ιδιομορφιών, αφετέρου λόγω του χειμώνα, έχει εξωθήσει τους στρατιωτικούς σε σημεία πολύ εκτός των ανθρωπίνων ορίων», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Επίσης, και σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΣ, διαπιστώθηκε ότι αυξήθηκε και ο αριθμός κρίσιμων τεχνικών ειδικοτήτων που εκτελούν υπηρεσίες στα επιτηρητικά φυλάκια της περιοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται στη συντήρηση και ασφάλεια των μέσων που χρησιμοποιεί το προσωπικό.

«Παρά τις εκκλήσεις μας να τηρηθούν τα προβλεπόμενα, ήτοι να μην στελεχώνονται για υπηρεσίες κατά τους χειμερινούς μήνες συγκεκριμένα επιτηρητικά φυλάκια, δυστυχώς δεν έχουμε εισακουστεί, παρά το γεγονός ότι εφαρμοζόταν μέχρι πριν από λίγα έτη», λέει η Ομοσπονδία.

«Το δε, γεγονός της εκτός ορίων καταπόνησης του προσωπικού, δυστυχώς, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας από το την παραπομπή δύο (2) υπηρετούντων στελεχών της περιοχής το μήνα Φεβρουάριο στην ΑΣΥΕ με σοβαρά προβλήματα υγείας», προσθέτει.

Ωστόσο, αναγνωρίζοντας την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Διοικήσεώς του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Χούπη, ελπίζει στην βελτίωση των συνθηκών. «Μέχρι όμως η φιλοσοφία αυτή να περάσει κάθετα προς όλα τα επίπεδα της ιεραρχικής δομής, φοβούμαστε, ειλικρινώς, για τα χειρότερα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΣ στην επιστολή της.

Πηγή

Φωτο – oladeka.com

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria