Μονταζιέρα στα Τέμπη: Πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση την Τρίτη από μέτωπο αντιπολίτευσης - OlaDeka

Μονταζιέρα στα Τέμπη: Πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση την Τρίτη από μέτωπο αντιπολίτευσης

Συμπληρώνονται ήδη οι απαιτούμενες υπογραφές- Παραίτηση του πρωθυπουργού και εκλογές ζητάει ο Κασσελάκης- Την πρόταση Ανδρουλάκη στηρίζει ήδη η Νέα Αριστερά- Με το δικό του σκεπτικό θα τη στηρίξει στη Βουλή το ΚΚΕ, που αφήνει αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ- Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη μονταζιέρα στα Τέμπη.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί η δημοσίευση της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής για το μοντάζ στα ηχητικά αμέσως μετά το έγκλημα των Τεμπών, ώστε να ενοχοποιηθούν αποκλειστικά οι σταθμάρχες και να απαλλαγούν πιθανότατα άλλα πρόσωπα!

Το μέτωπο της αντιπολίτευσης, με πρωτοβουλία Ανδρουλάκη που υιοθετεί ουσιαστικά πρόσφατη πρόταση του Αλέξη Χαρίτση, καταθέτει την Τρίτη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, καθώς με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς, συμπληρώνονται ήδη οι 50 υπογραφές. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη διέξοδο από το να την κάνει αποδεκτή, κάνοντας λόγο για «μέρος προσπάθειας αποσταθεροποίησης της χώρας» από οικονομικά συμφέροντα (!), επιτιθέμενη ευθέως στην ιδιοκτησία του «Βήματος» για ένα δημοσίευμα που η ίδια ουσιαστικά παραδέχεται ότι είναι αληθές! Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει παραίτηση του πρωθυπουργού και εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, υποστηρίζοντας πως ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να εγγυηθεί αδιάβλητες κάλπες!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά:

-Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε πως η μόνη λύση είναι η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση και καλεί τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

-Η Νέα Αριστερά, που είχε καταθέσει αντίστοιχη πρόταση προ ημερών και δεν υιοθετήθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα -ούτε από το ΠΑΣΟΚ!- εξέφρασε άμεσα τη σύμφωνη γνώμη της στην πρωτοβουλία Ανδρουλάκη.

-Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως θα υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη της Πλεύσης Ελευθερίας, οπότε συμπληρώνονται οι 50 υπογραφές για την κατάθεση της πρότασης.

-Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζει πως δεν αναγνωρίζει στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ κανένα πραγματικό και ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς είναι εκείνο το κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει όσο λίγοι την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα σε κρίσιμα ζητήματα. Παράλληλα, όμως, τονίζει πως εφόσον κατατεθεί πρόταση μομφής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, το ΚΚΕ θα τη στηρίξει με το δικό του σκεπτικό, όπως κάνει πάντα.

-Η κυβέρνηση, με δήλωση του εκπροσώπου της Παύλου Μαρινάκη, χαρακτηρίζει την πρόταση Ανδρουλάκη εφόσον κατατεθεί “καλοδεχούμενη”, καθώς το Μαξίμου δεν σκοπεύει όπως δείχνει να τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.

-Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλάει για “μέρος της προσπάθειας αποσταθεροποίησης της χώρας”, αλλά και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να καταστήσουν την κυβέρνηση όμηρο των δικών της σχεδιασμών! “Ματαιοπονούν”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, “φωτογραφίζοντας” ουσιαστικά την ιδιοκτησία της εφημερίδας το “Βήμα”!

-Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης, ζητάει παραίτηση του πρωθυπουργού και πρόωρες εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να διοργανώσει αδιάβλητες εκλογές, ζητάει δε να του απαντήσει εντός 24ωρων ωρών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει θέση επί της πρότασης Ανδρουλάκη, αν δηλαδή θα υπογράψει ή όχι για την πρόταση μομφής, αλλά με συμπληρωματική δήλωση της εκπροσώπου του κόμματος Βούλας Κεχαγιά ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ!

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι επαφές μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ η πρόταση προγραμματίζεται να κατατεθεί ει δυνατόν το πρωί της Τρίτης!

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα .

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς, που δηλώνει τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος με την πρόταση Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η Νεά Αριστερά. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια. Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο. Η Nεα Aριστερά στις 6 Μαρτίου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας στην από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Επέλεξαν για μικροκομματικούς λόγους να απορρίψουν την πρόταση αυτή. Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση της Νέας Αριστεράς. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια. Το δήλωσε σήμερα νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Η παραμονή της αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία. Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Δεν αναγνωρίζουμε στο ΠΑΣΟΚ και τον κύριο Ανδρουλάκη κανένα πραγματικό και ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς είναι εκείνο το κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει όσο λίγοι την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα σε κρίσιμα ζητήματα. Ενώ και στα ζητήματα που εμφανίζεται να διαφωνεί, π.χ. νόμος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, υιοθετεί τη βασική στρατηγική γραμμή της ΝΔ, όπως είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16 κι ο εξωραϊσμός της ΕΕ. Ακόμη και για το έγκλημα των Τεμπών η πρότασή του αφορούσε μόνο στη διερεύνηση αδικημάτων που σχετίζονται με την οικονομική ζημία της ΕΕ. Προφανώς τώρα και κάτω από την επίδραση των δημοσκοπήσεων, αναζητά διέξοδο στα πολιτικά του αδιέξοδα.
Φυσικά, εφόσον κατατεθεί πρόταση μομφής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, το ΚΚΕ θα τη στηρίξει με το δικό του σκεπτικό, όπως κάνει πάντα.

Άλλωστε, το ΚΚΕ εκφράζει την μομφή του απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ καθημερινά, με την πρωτοπόρα συμβολή του στους εργατικούς, λαϊκούς και νεανικούς αγώνες που έχουν στριμώξει την κυβέρνηση και στους οποίους το ΠΑΣΟΚ ήταν, όχι μόνο προκλητικά απόν, αλλά και τις περισσότερες φορές απέναντι.

«Μέρος της προσπάθειας αποσταθεροποίησης της χώρας» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος της Κυριακής» και η αυτόματη αποδοχή του από την αντιπολίτευση σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευσή του δηλώνει πολλά. Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτική με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, λίγο αργότερα, για την από κοινού πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση.

Οι μάσκες έπεσαν! Και τώρα γίνεται φανερό ότι αυτή η αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου, δεν ήταν παρά ένα μέρος της προσπάθειας να αποσταθεροποιηθεί η ίδια η χώρα. Εκστρατεία όπου συμμετέχουν, μάλιστα, οι πιο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να υιοθετήσει αμέσως την προπαγάνδα ενός δημοσιεύματος με ανυπόστατα στοιχεία, που πήραν αμέσως απάντηση. Εκείνος, όμως, προτίμησε να μετατρέψει το κόμμα του σε πράσινη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ουρά του κ. Βελόπουλου. Και σε βοήθημα των «Σπαρτιατών».

Ας πάρουμε πρώτα τα πράγματα με τη σειρά:

1.⁠ ⁠Άπαντες συμφωνούν, ακόμα και οι συκοφάντες, ότι η Δικαιοσύνη έχει αυτούσιο το υλικό των διαλόγων πριν από το δυστύχημα για την έρευνά της. Ουδείς αμφισβητεί ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ διαβίβασε στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ. Άρα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας.

2.⁠ Είναι τόσο «μεγάλη» η δήθεν αποκάλυψη του σημερινού ΒΗΜΑτος ώστε σειρά μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ΕΡΤ, αλλά και του site του ίδιου συγκροτήματος, την έχουν αναφέρει από τις 2 Μαρτίου του 2023. Και στο υλικό αυτό οι διάλογοι περιλαμβάνουν, βεβαίως, όλα τα πρόσωπα που συνομιλούσαν..

3.⁠ Σε κάθε περίπτωση, όλα τα στοιχεία που ήρθαν ήδη στη δημοσιότητα, καθώς και η ομολογία του ίδιου του μοιραίου Σταθμάρχη οδηγούν στο ακλόνητο συμπέρασμα του ανθρώπινου λάθους. Μαζί, ασφαλώς, με μία αλυσίδα παραβιάσεων του Κανονισμού Ασφαλείας και των όποιων άλλων αμελειών ερευνά η Δικαιοσύνη.

Τι ισχυρίζονται, λοιπόν, τώρα, οι συκοφάντες-τυμβωρύχοι; Αμφισβητούν, για πρώτη φορά ύστερα από έναν χρόνο, ακόμα και το ομολογημένο ανθρώπινο παράπτωμα; Θέλουν να πουν ότι για το δυστύχημα δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και ότι φταίει «γενικά» μόνο η κυβέρνηση;

Αυτή η χυδαία προσπάθεια θα αποτύχει. Πολύ περισσότερο καθώς όλοι οι πολίτες, πλέον, διαπιστώνουν ότι σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα που θέλουν να την καταστήσουν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών. Ματαιοπονούν!

Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Καλοδεχούμενη, συνεπώς, η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη αν κατατεθεί. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο».

Παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές ζητάει ο Κασσελάκης

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη έχει ως εξής:

Σκόπευα να σας απευθυνθώ μετά το τέλος της θητείας μου, όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε κρατική μονταζιέρα την ίδια τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος.

Την ίδια τη νύχτα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας και που τα σωστικά μέσα επιχειρούσαν να διασώσουν ζωές!

Αμέσως μετά, το κράτος – παρακράτος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικά μέσα, για να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται περί ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους.

Και αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός βγαίνει με διάγγελμα να αποδώσει το τραγικό έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος, με επόμενο βήμα το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος.

Δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο αυτήν την ώρα.

Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές.

Με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία.

Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα, που περιέγραψα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria