Ιωάννινα: Κόμβος Υψηλής Τεχνολογίας της Νότιας Ευρώπης - OlaDeka

Ιωάννινα: Κόμβος Υψηλής Τεχνολογίας της Νότιας Ευρώπης

Και η Καστοριά κύριε;

Νίκος Παπανδρέου: Μπορούμε να καταστήσουμε τα Ιωάννινα και την Ήπειρο έναν πρωτοποριακό καινοτόμο κόμβο τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με πρωτοβουλία του στα Ιωάννινα. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 είχε θέμα «Ιωάννινα: Κόμβος υψηλής τεχνολογίας της Νότιας Ευρώπης»

Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του τόνισε ότι οι δυνατότητες που προσφέρει η υψηλή τεχνολογία μπορούν να αναδείξουν την Ήπειρο και να την καταστήσουν πρωταγωνιστή στον τομέα της καινοτομίας και της έρευνας. Για να επιτευχθεί  όμως αυτός ο στόχος, πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην ανάπτυξη της υψηλής τεχνολογίας στην περιοχή, να ενισχυθεί η συνεργασία με τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, να παρέχουμε υποστήριξη για την εκκίνηση και την ανάπτυξη τεχνολογικών επιχειρήσεων, καθώς επίσης να εξασφαλίσουμε τη σύνδεση όλων των κατοίκων της περιοχής στο διαδίκτυο.

Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε  επίσης στην αγροτική παραγωγή, έναν από τους σημαντικούς τομείς της οικονομίας  της περιοχής. Αναζητώντας ευφυείς λύσεις που θα ενσωματώσουν την τεχνολογία για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας, ζήτησε επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές στην ύπαιθρο, διάδοση ευφυών συστημάτων παρακολούθησης και διαχείρισης των καλλιεργειών, και εκπαίδευση των αγροτών σε νέες τεχνολογίες. Παρέπεμψε, δε, σε επιτυχημένα παραδείγματα άλλων περιοχών.

Ο Νίκος Παπανδρέου, άσκησε ακόμα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για έλλειψη πόρων, επενδύσεων και στρατηγικής σχεδίασης υπέρ της πλήρους αξιοποίησης των δυνατοτήτων της περιοχής.

«Η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναγνωρίσει την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης που θα εστιάζει στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αειφορία της Ηπείρου. Οι πολίτες της Ηπείρου δικαιούνται μια καλύτερη και πιο δίκαιη μελλοντική προοπτική και είναι καθήκον της πολιτείας να τους την παράσχει. Η Ήπειρος της Καινοτομίας είναι η Ήπειρος του Μέλλοντος». κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

Στην εκδήλωση εκτός από τον κ. Παπανδρέου συμμετείχαν οι:

Ιωάννης Τσίμαρης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Ελίζα Φερέϊρα, Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Βίντεοπαρέμβαση

Ξενοφών Μπίτσικας, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

Τάσος Κούτλας, Σύμβουλος σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και επικοινωνίας

Θεοχάρης Λιούρης, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης  και κατά τη διάρκειά της έγιναν συνδέσεις με Περιφερειακά Κανάλια.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria