3ο βραβείο για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς στον 10ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας - OlaDeka

3ο βραβείο για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς στον 10ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στο Βιοκλιματικό Σχολικό Συγκρότημα στη ΖΕΠ Κοζάνης πραγματοποιήθηκε ο 10ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: «Μεσόγειος θάλασσα, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού» που διοργανώθηκε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Δ/νσης Δ.Ε Γρεβενών, των Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ και του Συμβούλου Εκπ/σης Πληροφορικής Δυτ. Μακεδονίας.

Ο διαγωνισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να γνωρίσουν τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, να αυξήσουν το ενδιαφέρον τους στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM), να αναπτύξουν δεξιότητες υπολογισμού, συνεργασίας, κριτικής σκέψης, επίλυσης προβλημάτων. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 52 ομάδες μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων και 17 ομάδες Νηπιαγωγείων. 

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς σημείωσε εξαιρετική επίδοση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής στην ανοικτή κατηγορία: Μεσόγειος Πηγή Ζωής και Πολιτισμού (Γ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού), αποσπώντας το 3ο βραβείο και κατακτώντας την πρόκριση για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 30 & 31 Μαρτίου. Η ομάδα των μαθητών μας, Θεμελής Στέργιος, Πανταζής Πάρης,Γλαβίνας Βασίλης κι ο Τοκατλίδης Λάζαρος, επέδειξαν υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, δημιουργικότητας και συνεργατικότητας, ανταποκρινόμενη άριστα στις προκλήσεις του διαγωνισμού. 

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στον υπεύθυνο Καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Μήλιο Σάκη για το εξαιρετικό αποτέλεσμα της προσπάθειας και της συμμετοχής τους. Μας κάνουν πολύ περήφανους!!! Καλή δύναμη και επιτυχία να έχουμε και στην επόμενη φάση του διαγωνισμού στην Αθήνα!!!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria