ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ - Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ - Συγκέντρωση μπροστά στην Νομαρχία Tετάρτη - OlaDeka

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ – Συγκέντρωση μπροστά στην Νομαρχία Tετάρτη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στην Νομαρχία Tετάρτη στις 28.2.2024. ώρα 11 π.μ.

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

Ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την ακρίβεια που κατατρώει τον μισθό μας στα μισά του μήνα, να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις σε όλους τους μισθούς με ΣΣΕ, να υπερασπιστούμε το εισόδημα μας. Οι εργοδότες στους κλάδους μας αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχουν διασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά αρνούνται την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις στους μισθούς, εντείνουν την εκμετάλλευση. Μπροστά στη γενικότερη οικονομική αστάθεια, με ύφεση και ενδεχόμενη κρίση, προχωρούν σε απολύσεις, σε εκ περιτροπής εργασία, κλείνουν τμήματα της παραγωγής , αφήνουν για μήνες απλήρωτους εργαζόμενους, προωθούν σχέδια εξυγίανσης για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία που είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Το παράδειγμα των γουνεργατών είναι χαρακτηριστικό για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδους μας και αυτό απαιτεί να σημάνει παντού συναγερμός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη ξεκινήσει την απαράδεκτή διαδικασία καθορισμού του κατώτερου μισθού με βάση το νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου με σκοπό να εφαρμοστεί την 1 η Απρίλη. Με βάση αυτή την απαράδεκτη αντεργατική νομοθεσία η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα με τις ευλογίες της αντιπολίτευσης, σκοπεύει να δώσει μια μικρή αύξηση στον κατώτερο μισθό που θα εξανεμιστεί πριν ακόμα μπει στις τσέπες μας, αφού το κόστος ζωής τραβάει την ανηφόρα.

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα πάνω από 10% κάθε μήνα, τα ενοίκια και οι δόσεις των δανείων αυξήθηκαν 30%, η τιμή της κιλοβατώρας στο ρεύμα έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 3 χρόνια και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, με αποτέλεσμα η αγοραστική μας δύναμη να είναι στο ύψος του 2000.

Ποιοι είναι αυτοί λοιπόν που θα αποφασίσουν για το μισθό μας:

– Ο ΣΕΒ και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που το 2022 είδαν τα κέρδη τους να απογειώνονται στα 25,1 δις ευρώ.
– Η κυβέρνηση της ΝΔ που μας έχει τσακίσει στους φόρους και τα χαράτσια, που έφτασαν τον λαό μας να πληρώνει το 95%των φόρων όταν στους εφοπλιστές νομοθετούν εθελοντική φορολόγηση και στους τραπεζίτες αναβαλλόμενο φόρο.

– Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που μας λέει ότι η ακρίβεια οφείλεται στους λειψούς ελέγχους της επιτροπής ανταγωνισμού και ότι εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να θυσιάσουμε τα δικαιώματα μας για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Γι’ αυτό εδώ και 12 χρόνια έχει παραδώσει το θεσμό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) στους επιχειρηματίες και το κράτος.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας και έβγαλε στους δρόμους τρία εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη τη χώρα διαδηλώνοντας και καταδικάζοντας την πολιτική του κέρδους που δολοφονεί. Τα συνθήματα της περιόδου εκείνης παραμένουν επίκαιρα για να μην συγκαλυφθεί και επαναληφθεί το έγκλημα καθώς και τα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς που το 2023 έσπασαν κάθε ρεκόρ φτάνοντας τα 160 θανατηφόρα και θέτουν το πραγματικό δίλλημα για μας τους εργαζόμενους «ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ».

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν! ΤΩΡΑ πρέπει να πάρουμε την υπόθεση των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων στα χέρια μας. Η Ομοσπονδία μας και τα Συνδικάτα μπαίνουμε μπροστά και καλούμε κάθε συνάδελφο στον κλάδο να συμμετέχει σ’ αυτόν τον αγώνα γιατί η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
– Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

– Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023.
– Επαναφορά της ευνοϊκότερης σύμβασης.
– Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
– Σταθερή δουλειά με δικαιώματα 7ώρο-5νθήμερο -35ώρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

– Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
– Επιδότηση ενοικίου για εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

– Ρεύμα φθηνό για το λαό με κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων.
– Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά.
– Πλήρες αποζημιώσεις (100%) για φυσικές καταστροφές. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το αγροτικό κόστος παραγωγής.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria