Δράσεις του Δήμου Πρεσπών για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα - OlaDeka

Δράσεις του Δήμου Πρεσπών για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα

Ο Δήμος Πρεσπών υλοποιεί δράσεις για την ευζωία των αδέσποτων ζώων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο. Σε στενή συνεργασία με το Ένωση Εθελοντών Φροντιστών Αδέσποτων Πρεσπών, γίνεται προσπάθεια για την φροντίδα των αδέσποτων σκύλων και γατιών, αλλά και για τη μείωση του αριθμού τους. Συγκεκριμένα, γίνονται στειρώσεις,  σήμανση και καταγραφή των στοιχείων των αδέσποτων με ψηφιακή ταυτότητα (τσιπ), ενώ αν χρειάζεται, γίνονται ιατρικές εξετάσεις και παρέχεται περίθαλψη. Στη συνέχεια τα συγκεκριμένα ζώα μπορούν να διατεθούν για υιοθεσία.

Ο Δήμος Πρεσπών προτίθεται να συνδράμει και σε στειρώσεις δεσποζόμενων ζώων, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες αδυνατούν.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων οφείλουν να προβούν σε στείρωση και τσιπάρισμα των ζώων τους, ενώ απαγορεύεται να αφήνουν τα ζώα τους να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς συνοδεία, καθώς είναι απαραίτητη και η χρήση περιλαίμιου και οδηγού κατά τη διάρκεια της βόλτας. Επιπλέον είναι υπεύθυνοι για να τους εξασφαλίζουν καλές συνθήκες διαβίωσης. Σε περίπτωση μη τήρησης της νομοθεσίας, προβλέπονται πρόστιμα.

Η προσπάθεια του Δήμου χρειάζεται συμμάχους όλους τους πολίτες. Όσοι εντοπίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους, μπορούν να ενημερώνουν τον Δήμο, αλλά κα οι ιδιοκτήτες ζώων που θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με τις στειρώσεις, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στον Δήμο ([email protected],  2385351300, Χάιδω Δαούλα).

Ας βοηθήσουμε στη βελτίωση της εικόνας στα χωριά μας φροντίζοντας για τα ζώα μας, αλλά και για τα αδέσποτα, διαμορφώνοντας ένα πιο φιλικό και ασφαλές  περιβάλλον για όλους!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria