Ο. Τελιγιορίδου: «Η κυβέρνηση επιχειρεί  και πάλι να κοροϊδέψει τους αγρότες.» - OlaDeka

Ο. Τελιγιορίδου: «Η κυβέρνηση επιχειρεί  και πάλι να κοροϊδέψει τους αγρότες.»

Αφού η ΝΔ άφησε 5 μήνες τους αγρότες  της Θεσσαλίας στο έλεος του Θεού, αφού ήδη έκοψαν 191 παροχές ρεύματος σε αγροτικές επιχειρήσεις,  τώρα τρέχει λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων να προχωρήσει σε αναστολή των πληρωμών ρεύματος.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι  αν ο αγρότης πληρώσει σήμερα ή αργότερα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να πληρώσει  τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος. Όταν σήμερα πληρώνει, υποτίθεται με μειωμένη τιμή, 16λεπτά/Kwh ενώ επί ΣΎΡΙΖΑ  έως το 2019 πλήρωνε 7 λεπτά/Kwh.

Εδώ που οδήγησε τον αγροτικό κόσμο η κυβέρνηση της ΝΔ ακόμα κι αν δεχθεί το δίκαιο αίτημα  για αφορολόγητο πετρέλαιο δεν θα λύσει το πρόβλημα. Χρειάζονται ολοκληρωμένες λύσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής , που πρέπει να περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

-Κατάργηση ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο. Επιπρόσθετα μείωση του ΦΠΑ στο αγροτικό πετρέλαιο στον υπερμειωμένο συντελεστή.

-Πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα με τιμή που δεν θα υπερβαίνει την τιμή 0,07ευρώ /Kw.
Ενεργειακές κοινότητες και αγροτικά φωτοβολταϊκά δίνοντας προτεραιότητα στη σύνδεση με το δίκτυο. Προνομιακή ένταξη των ΤΟΕΒ σε προγράμματα ενεργειακών κοινοτήτων και χρηματοδότησης για εγκατάσταση ΑΠΕ.
 
-Διακρατικές συμβάσεις προμήθειας εφοδίων και ζωοτροφών και διάθεσή τους με θέσπιση ανώτατης επιτρεπόμενης τιμής πώλησης από τους πολυεθνικούς και εγχώριους παραγωγούς/προμηθευτές.

-Έλεγχος και πλαφόν κερδών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

-Αύξηση του μεταφορικού ισοδύναμου για τη μεταφορά αγροτικών εφοδίων και
προϊόντων από και προς τα νησιά και την Κρήτη.

Αυτά που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση δεν αρκούν. Ο αγροτικός κόσμος θέλει να παραμείνει στον τόπο του, θέλει να μπορεί να παράγει. Είναι εθνική υπόθεση η στήριξη της υπαίθρου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria