Νίκος Παναγιωτόπουλος: Λιγότερα τα πτηνά στην Καστοριά από τα πυροτεχνήματα των εορτών (Video) - OlaDeka

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Λιγότερα τα πτηνά στην Καστοριά από τα πυροτεχνήματα των εορτών (Video)

Όπως δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (Ελληνική Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος) στην ΕΡΤ, στις καθιερωμένες μεσοχειμωνιάτικες ορνιθομετρήσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, που έγιναν φέτος, οι αριθμοί των πτηνών στην Καστοριά ήταν πολύ μικροί σε σύγκριση με πέρσι ή πρόπερσι.

«Αυτό νομίζουμε ότι οφείλεται στα…γλέντια που κάνουμε δυστυχώς…και εκεί λίγο λάθος, χρησιμοποιώντας πυροτεχνήματα και βεγγαλικά όλες αυτές τις μέρες στην περιοχής μας…ήτανε πολύ περισσότερα-σ.σ. τα βεγγαλικά- και η Καστοριά όπως ξέρετε είναι μία λίμνη, που είναι μέσα η πόλη στην καρδιά της λίμνης με αποτέλεσμα όλα αυτά, όλος αυτός ο θόρυβος, όλη αυτή η ηχορύπανση να επηρεάσει την ορνιθοπανίδα της περιοχής. Ήδη το έχουμε κάνει πρόταση και νομίζω από του χρόνου ο Δήμος Καστοριάς θα χρησιμοποιήσει αθόρυβα πυροτεχνήματα…»

Τα παραπάνω δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή «ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ» κατά την οποία μιλούσε για το νεκρό σπάνιο πουλί που βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.

Το σπάνιο θαλασσοπούλι στην Καστοριά ταξίδεψε στον νότο, για να ξεχειμωνιάσει ωστόσο βρέθηκε νεκρό. Πρόκειται για ένα πτηνό, το οποίο όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, σπανίως έρχεται στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς μίλησε στην ΕΡΤ, όπου ανέφερε: «Ένας σπάνιος επισκέπτης που ήρθε στη χώρα μας από τις βόρειες θάλασσες. Έχει ξαναεμφανιστεί στην περιοχή μας, το θαυμάσαμε για λίγες ώρες γιατί πιάστηκε σε δίχτυα κοντά στην ακτή».

«Μέσα σε λίγες ώρες έμελλε στο πτηνό να πεθάνει, αφού ήρθε από τους πάγους, στην Καστοριά. Δυστυχώς, πολλές φορές δεν γίνεται σωστή διαχείριση από τους αλιείς με αποτέλεσμα πολλά πουλιά να πιάνονται. Τα δίχτυα έπρεπε να είναι πολύ πιο μέσα και όχι κοντά στην ακτή» πρόσθεσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Τα ψάρια πλησιάζουν, λόγω των θερμοκρασιών, περισσότερο την ακτή με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πιο κοντά τα πουλιά και έτσι να σκοτώνονται. Εμείς έχουμε δει πολλαπλές φορές να γίνονται ανάλογα περιστατικά στα δίχτυα» συνέχισε το μέλος από την εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος στην Καστοριά.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria