ΕΡΤ: Καστοριά - Μουσικές από τα Βαλκάνια και σέρβικο χάμπουργκερ στο όγδοο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής - OlaDeka

ΕΡΤ: Καστοριά – Μουσικές από τα Βαλκάνια και σέρβικο χάμπουργκερ στο όγδοο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής

Μουσικές και γεύσεις από τα Βαλκάνια θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής που διοργανώνεται στην Καστοριά.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας πολιτιστικού συλλόγουΝίκο Παπαπαναγιώτου, μουσικά σχήματα και ορχήστρες, από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, συμμετέχουν, σε ένα μουσικό πανηγύρι στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, με στόχο, να αναδειχθεί η Καστοριά ως τόπος συνάντησης μουσικών και συγκροτημάτων.

Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής, το μεγαλύτερο και γνωστότερο στην Ελλάδα, συστήθηκε στο κοινό για πρώτη φορά στις 5 Ιανουαρίου 2015, καθώς οι διοργανωτές, «εκμεταλλεύτηκαν», την παρουσία στην πόλη της Καστοριάς ορχηστρών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και όχι μόνο, που βρίσκονταν εκεί, για το 3ήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων (Ραγκουτσάρια).

Τα χρόνια που ακολούθησαν, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν δεκάδες ορχήστρες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού -κυρίως τα Βαλκάνια- με μουσικούς και συγκροτήματα πολλά από τα οποία, είναι παγκοσμίως γνωστά. Το Φεστιβάλ έχει γίνει πόλος έλξης επισκεπτών για την περιοχή, καθώς συμπίπτει με την έναρξη των εκδηλώσεων, για το καστοριανό καρναβάλι -ξεκινάει μία μέρα μετά (6 Ιανουαρίου).

Το 8ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 στην πλατεία Παναγίας Κουμπελίδικης (Ιστορικό κέντρο Καστοριάς), ενώ σε συνεργασία με το Σωματείο street foods in Greece, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει και το περίφημο σέρβικο χάμπουργκερ Pljeskavica, καθώς και ξεχωριστές γεύσεις, με πρωτότυπες συνταγές των Βαλκανίων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria