ΧΕΡΚΑΤ: Προ-Ραγκουτσάρια στην Καστοριά - OlaDeka

ΧΕΡΚΑΤ: Προ-Ραγκουτσάρια στην Καστοριά

Τα Ραγκουτσάρια, όπως ονομάζονται τα καρναβάλια στην Καστοριά, γιορτάζονται από τις 6 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου και διατελούν αναβίωση των αρχαίων Διονυσιακών τελετών, που γίνονταν από αρχαιοτάτων χρόνων και σύμφωνα με τους ντόπιους είναι γιορτή που σκοπό έχει να ξεχάσουν τα προβλήματα της χρονιάς. Στα Ραγκουτσάρια παίρνουν μέρος πολλές ορχήστρες με χάλκινα όργανα, προερχόμενες από τις γύρω περιοχές της Μακεδονίας αλλά και χώρες της Βαλκανικής όπως Σερβία Βουλγαρία και Σκόπια, αποτελούμενες από 5 έως 12 άτομα.

Από σήμερα 4 Ιανουαρίου όμως οι Καστοριανοί αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής καλούνται στο προ-ραγκουτσαρίσιο αντάμωμα με φαΐ, ποτό και μουσική από την ομάδα «Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ.» (Χαβαλέδες Ερασιτέχνες Καστοριανοί Τσιπουροπαραγωγοί), στην Πλατεία Ομονοίας, ώρα 16:30, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γρηγόρης Βελέντζας, Μέλος της ΧΕΡΚΑΤ – Αρχιτσιπουράδες Καστοριάς.

Επίσης σήμερα υπάρχει και η Γιορτή της Μητροπόλεως (επί της οδού Μητροπόλεως 88) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Τσαρσί», ώρα 20:00.

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου μπουλούκια καρναβαλιστών θα βρεθούν στους δρόμους της πόλης. Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου θα υπάρχει παρέλαση καρναβαλιστών με ώρα έναρξης 14:00. Αφετηρία θα είναι ο αύλειος χώρος Δημοτικού Μεγάρου και μέσω της οδού Μητροπόλεως στην πλατεία Ομονοίας, με κατάληξη στην πλατεία «Αφών Εμμανουήλ» (συνοικία Ντολτσό).

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria