Αυγενάκης: Σε κάθε Περιφέρεια ιδρύεται Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Υδάτων - OlaDeka

Αυγενάκης: Σε κάθε Περιφέρεια ιδρύεται Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Υδάτων

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι, δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο στόχο που έχει θέσει για στήριξη των αγροτών, όποια δυσκολία ή εμπόδιο υπάρξει, γιατί αυτό λέει η συνείδησή του και αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έστειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο «Thessalia tv», στον Γιάννη Κολλάτο.

Ο ΥπΑΑΤ ανέπτυξε μια σειρά αποφάσεων που σκοπό έχουν, όχι μόνο να διευκολύνουν τους αγρότες να παραμείνουν στη γη τους, αλλά και να προσελκύσουν νέους στον πρωτογενή τομέα.

Μεταξύ αυτών ανέφερε:

  • την κατάργηση των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση των κοινοτικών ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ,
  • την επαναφορά της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο , που για εφέτος η κυβέρνηση επέστρεψε 76 εκατ.
  • Τα προγράμματα Νέων Αγροτών, που είναι τα μεγαλύτερα που υλοποιούνται στη χώρα, ύψους 605 εκατ. το τρέχον, ενώ αντίστοιχα υψηλό θα είναι και το επόμενο που θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο.
  • Την ένταξη, με επί πλέον 81 εκατ. ευρώ, των 2.100 επιλαχόντων στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών
  • Τη μείωση του ΦΠΑ στην αγορά αγροτικών μηχανημάτων από το 24% στο 11%
  • Τη δημιουργία από το νέο έτος Τμημάτων Αγροτών στα Επιμελητήρια για ενίσχυση των κατ’ επάγγελμα αγροτών

Αναφερόμενος στις τρεις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις, δηλαδή τη Διαχείριση των Υδάτων, την αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ ο υπουργός είπε:

Για τη Διαχείριση των Υδάτων: Τόνισε ότι , ήδη σε συνεργασία με τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών στη Θεσσαλία, στην οποία λόγω των πλημμυρών έχει δοθεί προτεραιότητα, εκπονείται το master plan, ενώ θα ακολουθήσουν οι Περιφέρειες Κρήτης και Πελοποννήσου. Σε κάθε Περιφέρεια προβλέπεται ίδρυση Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων, στον οποίο θα ενσωματωθούν οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ που λειτουργούν με Βασιλικά Διατάγματα του 1958. Τα master plans  θα επικεντρώνονται σε τρία επίπεδα: Της διαχείρισης του νερού, των εγγειοβελτιωτικών έργων και της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η συνέχεια ΕΔΩ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria